Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană regretă decizia lui George Soros: 'Democraţia are de suferit', a spus Frans Timmermans

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a calificat drept 'regretabilă' plecarea din Ungaria a fundaţiei miliardarului George Soros, apreciind că 'democraţia are de suferit' atunci când o organizaţie neguvernamentală trebuie să renunţe la activităţile sale din cauza ameninţărilor, relatează AFP.

'Este regretabil faptul că o organizaţie a societăţii civile, precum Fundaţia pentru o Societate Deschisă (Open Society) îşi închide porţile într-o ţară membră a UE', a reacţionat Timmermans într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, după anunţul transferului de la Budapesta la Berlin a acestei fundaţii, care finanţează numeroase organizaţii neguvernamentale în Ungaria şi în lume, scrie agerpres.ro.

Citește și: ALERTĂ! Mii de angajaţi ai unei companii de stat au primit salariile LA JUMĂTATE – datoriile sunt de sute de milioane

'De fiecare dată când o organizaţie a societăţii civile care ajută la construirea democraţiilor dinamice şi tolerante este ameninţată şi simte că nu-şi mai poate face munca, democraţia are de suferit', a adăugat nr.2 al executivului european.

Fundaţia pentru o Societate Deschisă s-a exprimat în termeni severi marţi faţă de autorităţile ungare pentru ostilitatea crescândă cu care se confruntă de mai mult de un an în această ţară.

Citește și: Solista trupei The Humans acuză: ” Vorbim despre mulți bani în cazul Nettei…”

Responsabili ai fundaţiei au declarat că se confruntă cu un 'mediu politic şi juridic din în ce în ce mai represiv în Ungaria' şi consideră că este 'imposibil de protejat securitatea operaţiunilor şi a personalului de amestecul arbitrar al guvernului'.

Miliardarul american George Soros, în vârstă de 87 de ani, şi-a început activitatea filantropică în 1984, sub regimul comunist, în Ungaria, unde s-a născut şi de unde s-a exilat în 1946 după ce a scăpat de nazism.

Citește și: Un produs utilizat de milioane de români a fost scos de pe piață: De ce nu se va mai produce momentan

În perioada premergătoare alegerilor legislative din 8 aprilie, premierul ungar Viktor Orban, fost disident anticomunist, care a beneficiat de o bursă Soros, l-a atacat pe omul de afaceri, ridicându-l la rangul de inamicul nr.1 al ţării. Între altele, Orban îl acuză pe George Soros că doreşte să inunde Ungaria şi Europa cu imigranţi prin organizaţiile pe care le finanţează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.