Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană salută acordul Eurogrupului cu privire la măsurile de sprijin, în contextul crizei provocate de pandemie

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

Comisia Europeană a salutat acordul la care Eurogrupul a ajuns vineri, cu privire la instituirea instrumentului de sprijin în contextul crizei provocate de pandemie în cadrul Mecanismului european de stabilitate (MES), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Instrumentul va fi pus la dispoziţia tuturor statelor membre din zona euro, sumele corespunzând unui procent de 2% din PIB-ul fiecărui membru în cauză şi fiind menite să sprijine finanţarea internă a costurilor legate de asistenţa medicală directă şi indirectă, prevenţie şi tratament în contextul crizei provocate de coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Potrivit Comisiei, Eurogrupul a fost de acord cu punctul de vedere al instituţiilor potrivit căruia toţi membrii MES îndeplinesc cerinţele de eligibilitate pentru a primi ajutor prin intermediul instrumentului de sprijin în contextul crizei provocate de pandemie. De asemenea, Eurogrupul a fost de acord cu intenţia Comisiei de a aplica un cadru simplificat de raportare şi monitorizare, limitat la angajamentele detaliate în Planul de răspuns la pandemie, astfel cum se precizează în scrisoarea din 7 mai a vicepreşedintelui executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis, şi a comisarului Paolo Gentiloni.

De asemenea, miniştrii de Finanţe din zona euro au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia economică a zonei euro, pe baza previziunilor economice din primăvara anului 2020 ale Comisiei.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

Miniştrii de Finanţe din zona euro au ajuns vineri la un acord privind detaliile împrumuturilor ieftine pe care blocul le va oferi ţărilor afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19). Mecanismului european de stabilitate (MES) dispune de o putere de peste 400 de miliarde de euro şi are drept sarcină principală salvarea ţărilor care şi-au pierdut capacitatea de a se împrumuta de pe pieţe, ceea ce nu este cazul în prezent. Însă, Mecanismul European de Stabilitate poate oferi de asemenea ţărilor care solicită o garanţie de împrumut, adică o sumă importantă care în principiu nu va fi utilizată, dar care trimite un semnal pentru a linişti pieţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.