Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: 'Sectorul energetic al UE este bine pregătit şi este gata să contribuie la redresarea economică'

parlamentul european

Miniştrii energiei din Uniunea Europeană au discutat, miercuri, împreună cu comisarul pentru Energie, Kadri Simson, despre gradul de pregătire a sectorului energetic ca răspuns la criza COVID-19 şi au concluzionat că sistemul energetic european este rezistent şi că, în prezent, nu există niciun risc de întrerupere a aprovizionării, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

"Această urgenţă fără precedent a pus sistemul nostru energetic la încercare. Sunt mândră să afirm că şi-a dovedit rezistenţa şi că nu a avut loc nicio întrerupere a aprovizionării cu energie. Doresc să le mulţumesc statelor membre, companiilor energetice europene şi operatorilor de reţele din Europa.(...) Trebuie să profităm de această ocazie pentru a accelera progresele în direcţia obiectivului de neutralitate climatică. Pactul verde va fi elementul central al acestui plan, iar energia va juca un rol important în acest sens", a declarat comisarul Kadri Simson.

În cadrul videoconferinţei a fost exprimat sprijinul puternic faţă de Pactul verde european ca pilon esenţial al strategiei de redresare a UE. Comisia a fost invitată să îşi menţină nivelul ridicat de ambiţie şi să pună în aplicare iniţiativele planificate în agenda sa, precum strategia de integrare inteligentă a sectorului energetic, valul de renovări şi strategia privind energia offshore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.