Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană şi-a dat acordul: Colosul Liberty House 'înghite' grupul ArcelorMittal, cu tot cu activele din România

boursier.com
otelarie

Comisia Europeană a aprobat miercuri tranzacţia prin care fondul de investiţii Liberty House a preluat activele ArcelorMittal din mai multe ţări europene, inclusiv din România, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Pentru a putea prelua oţelăria Ilva din Italia, ArcelorMittal s-a oferit anul trecut să vândă unităţile: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

"În luna mai 2018, Comisia a aprobat achiziţionarea Ilva de către ArcelorMittal, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii. În special, ArcelorMittal urma să vândă mai multe active unui cumpărător adecvat. Vânzările au fost propuse de ArcelorMittal pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei cu privire la competiţia efectivă pe piaţa europeană", a informat executivul comunitar.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

Comisia a luat miercuri două decizii referitoare la vânzare acestor active: în primul rând a decis că Liberty House Group este un cumpărător adecvat pentru activele ArcelorMittal, iar în al doilea rând a decis că nu există îngrijorări în materie de concurenţă deoarece există suprapuneri limitate între activităţile Liberty House Group şi oţelăriile achiziţionate de la ArcelorMittal.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

Înregistrat la Singapore şi cu sediul general la Londra, Liberty House Group este un fond de investiţii care în ultimi ani a cumpărat mai multe active în domeniul oţelului şi aluminiului. Fondul a subliniat că după finalizarea tranzacţiei cu ArcelorMittal, capacităţile sale mondiale de producţie a oţelului vor ajunge la 15 milioane tone.

Citește și: Adio, dosare penale! Cum ar putea scăpa Dragnea nepedepsit

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.