Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană și alte părți interesate au semnat declarația privind hidrogenul

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană (CE) și mai multe părți interesate au semnat o declarație comună prin care se angajează să accelereze cercetarea și dezvoltarea văilor hidrogenului care promovează economia hidrogenului prin formarea de clustere de cerere și ofertă, scrie renewablesnow.com.

Declarația a fost semnată de comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, directorul executiv al Hydrogen Europe, Jorgo Chatzimarkakis, președintele pentru cercetare în domeniul hidrogenului în Europa, Luigi Crema, și co-liderul Parteneriatului pentru interconectarea S3 European Hydrogen Valleys, Tjisse Stelpstra, în cadrul unui eveniment găzduit de Comisie la Bruxelles, care a reunit peste 300 de părți interesate din comunitatea UE a hidrogenului.

Documentul, Declarația comună privind văile hidrogenului - Mutarea economiei hidrogenului de la o nișă la alta, urmărește să încurajeze investițiile continue în cercetare și inovare și să promoveze sinergiile dintre resursele de finanțare, schimbul de cunoștințe și formarea competențelor. De asemenea, solicită dezvoltarea rețelelor regionale de hidrogen și a interconexiunilor dintre văile hidrogenului.

Comisia își va prezenta foaia de parcurs privind văile hidrogenului în luna mai.

Prin programul Orizont Europa, UE investește 1 miliard EUR (1,06 miliarde USD) în Parteneriatul pentru inovare și cercetare privind hidrogenul curat. Ca parte a REPowerEU, Comisia a alocat încă 200 de milioane EUR parteneriatului privind hidrogenul curat pentru a accelera implementarea văilor hidrogenului.

Parteneriatul pentru hidrogen curat a anunțat recent o finanțare în valoare de 105,4 milioane EUR pentru nouă proiecte privind valea hidrogenului.

"Văile hidrogenului sunt esențiale pentru crearea unui spațiu european de cercetare și inovare pentru hidrogen", a declarat Mariya Gabriel. Ea a adăugat că UE "va atinge rapid obiectivul de dublare a numărului de văi de hidrogen operaționale până în 2025".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.