Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii aprobă o finanţare de 700 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar

fonduri agricultura

Comisia Europeană (CE)şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) aprobă o finanţare de 700 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar în cadrul Planului de investiţii pentru Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

"Finanţarea îşi propune să sprijine companiile private care funcţionează de-a lungul lanţurilor valorice de producţie şi prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice şi a bioenergiei. Programul va contribui la menţinerea şi crearea de locuri de muncă în zonele rurale şi, prin urmare, va promova dezvoltarea rurală şi integrarea teritorială în întreaga UE. Programul este o continuare a primului împrumut de 400 de milioane de euro pentru agricultură şi bioeconomie", se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Citește și: Ministru Muncii, Nelu Tătaru: Există în stoc un număr de teste suficient

Joi, 2 aprilie 2020, CE şi BEI au anunţat lansarea unei noi iniţiative de finanţare care îşi propune să deblocheze investiţii de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii şi bioeconomiei.

"Pandemia de coronavirus ne afectează pe fiecare dintre noi şi absolut fiecare sector. În acest context dramatic, salut acest al doilea pas în strategia BEI de a finanţa, în cadrul Planului de Investiţii, măsuri de implementare a unui plan de sprijin pentru sectorul agroalimentar. Sunt ferm convins că va fi un instrument foarte important şi util care va ajuta sectorul să rămână robust şi rezistent pentru a depăşi criza", a declarat pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

Comisia Europeană (CE) a propus, joi, instituirea unui instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde euro, denumit SURE, care îi va ajuta pe lucrători să îşi păstreze veniturile şi va sprijini întreprinderile, astfel încât acestea să se menţină pe linia de plutire, informează Executivul comunitar.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil

Potrivit Comisiei, de acest sprijin vor beneficia, de asemenea, fermierii şi pescarii, precum şi persoanele cele mai defavorizate.

În ceea ce priveşte agricultura şi pescuitul, două sectoare care au un rol esenţial deoarece ne furnizează alimentele pe care le consumăm, Comisia apreciază că aceste sectoare sunt grav afectate de criză, ceea ce afectează în consecinţă lanţurile de aprovizionare cu alimente şi economiile locale susţinute de aceste sectoare. Ca şi în cazul fondurilor structurale, utilizarea Fondului european pentru pescuit şi afaceri maritime va deveni mai flexibilă. Statele membre vor putea să ofere sprijin: pescarilor, pentru încetarea temporară a activităţilor de pescuit; fermierilor din sectorul acvaculturii, pentru suspendarea temporară sau reducerea producţiei şi pentru acordarea de sprijin şi organizaţiilor de producători, pentru depozitarea temporară a produselor pescăreşti şi de acvacultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.