Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, soluții pentru criza prețurilor din România - Europarlamentar PSD: Fostul guvern trebuia să adopte din toamna trecută recomandările C.E.

F. P.
playtech.ro
factura energie curent

Eurodeputatul Victor Negrescu a discutat astăzi, la Strasbourg, cu Comisarul European pentru Energie, Kadri Simson, despre criza prețurilor la energie și măsurile posibile pentru protejarea consumatorilor. În cadrul discuției, eurodeputatul a prezentat situația din România și a solicitat sprijinul Comisiei Europene pentru a gestiona situația, în contextul impactului prețurilor la energiei asupra bunurilor de consum și inflației.

Am discutat cu Comisarul European pentru Energie, doamna Kadri Simson, despre criza prețurilor la energie din România și soluțiile propuse pentru protejarea populației și a companiilor afectate de actualul context.

Reprezentantul Comisiei Europene mi-a prezentat în amănunt planurile executivului european în identificarea și contractarea unor noi resurse de energie care vor conduce, în cel mai scurt timp, la scăderea prețurilor pe bursele europene, dar și tipurile de mecanisme de sprijin și soluții pe care le are România la dispoziție pentru a face față situației. Printre acestea se numără reglementarea, ajutoarele de stat și fondurile europene. Comisia Europeană a făcut, încă din toamna anului trecut, recomandări clare pe care fostul guvern trebuia să le adopte și a propus statelor membre diverse măsuri pentru a scădea prețurile la gaz și la energie”, a declarat europarlamentarul social democrat Victor Negrescu.

După întâlnire, comisarul Kadri Simson a ținut să transmită faptul că executivul european este preocupat de situația prețurilor la energie și situația din România. Într-o postare pe Twitter aceasta a subliniat că “am avut o întâlnire bună cu europarlamentarul Victor Negrescu (...). O discuție bună despre prețurile ridicate la energie și cum putem să-i protejăm pe consumatori.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali europeni au discutat și despre modul în care Uniunea Europeană va gestiona situația din Ucraina din punct de vedere al resurselor energetice, europarlamentarul român propunând soluții concrete ce pot fi incluse în bugetul european pentru sprijinirea celor afectați de criza prețurilor la energie sau eventuale perturbări ale pieței, generate de tensiunile din regiune.

Am discutat, de asemenea, despre posibilul impact al tensiunilor din Ucraina asupra pieței energiei și despre demersurile făcute de Comisia Europeană pentru a proteja consumatorii europeni. Există riscuri pentru care trebuie să ne pregătim. România trebuie să devină mai activă în plan european, pe zona de energie, pentru a putea utiliza mecanismele existente și pentru a-și corela politicile naționale cu cele europene care, în majoritatea statelor membre, au condus la stabilizarea prețurilor la energie.

Am identificat împreună câteva propuneri concrete pe care le voi promova prin activitatea mea din Comisia pentru Bugete a Parlamentului European pentru a proteja consumatorii vulnerabili și dezvolta mecanisme de suport la nivel european pentru cei afectați de criza energiei”, a concluzionat europarlamentarul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.