Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană sprijină ţările din vecinătatea UE prin adaptarea normelor privind programele şi proiectele transfrontaliere

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia Europeană a adaptat normele pentru programele de cooperare transfrontalieră între statele membre ale UE şi ţările din vecinătatea UE, finanţate prin Fondul european de dezvoltare regională şi Instrumentul european de vecinătate, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

În urma flexibilizării normelor, regiunile aflate de ambele părţi ale frontierelor externe ale UE pot să beneficieze de măsurile financiare şi juridice simplificate stabilite pentru combaterea crizei coronavirusului cu privire la aceste pachete, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

"Sunt necesare norme modificate pentru a sprijini ţările vecine în lupta împotriva coronavirusului, deoarece această criză nu are graniţe. În plus, aceste modificări arată dorinţa UE de a se asocia pe picior de egalitate cu vecinii săi, astfel încât aceştia să poată beneficia de aceleaşi oportunităţi ca statele membre ale UE", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Printre numeroasele avantaje pe care le oferă, reglementările oferă posibilitatea ca programele şi proiectele de cooperare transfrontalieră din cadrul Instrumentului european de vecinătate să beneficieze de finanţare de 100% din partea UE, de mai multă flexibilitate pentru punerea în aplicare a proiectelor şi de reducerea sarcinii administrative, pentru o selecţie mai rapidă a proiectelor ca răspuns la pandemia de coronavirus. Acest lucru constituie, de asemenea, un pas către o mai bună armonizare a normelor între programele Interreg şi cele de cooperare la frontierele externe ale UE cu ţările partenere din vecinătate şi cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.