Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană, teleconferință cu reprezentanți ai Google, Facebook, Twitter și alții, pe tema dezinformării

Instagram
facebook instagram twitter

Comisia colaborează cu platformele online pentru combaterea dezinformării și lansează o pagină web dedicată demontării miturilor și verificării factuale în ceea ce privește pandemia, după consultări cu Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Mozilla și asociația comercială EDiMA, anunță MEDIAFAX.

Vicepreședinta Comisiei pentru valori și transparență, Věra Jourová, a organizat, pe 27 martie, o teleconferință cu reprezentanți ai Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Mozilla și ai asociației comerciale EDiMA, pentru a primi informații actualizate cu privire la răspândirea dezinformării legate de pandemia de coronavirus.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

Platformele, toate semnatare ale Codului de bune practici privind dezinformarea, au informat că măsurile luate în ultimele săptămâni au contribuit la accesul sporit la informații oficiale (cum ar fi cele publicate de OMS sau de autoritățile naționale de sănătate), precum și la retrogradarea și eliminarea conținutului dăunător. Platformele au confirmat că există un flux constant de informații false și dăunătoare, în principal legate de sănătate, pe care le elimină în număr mare. În mod similar, au pus în aplicare măsurile de eliminare a anunțurilor legate de echipamente de protecție, precum măștile. Cu toate acestea, există lipsuri în aplicarea pe deplin a acestor noi politici.

Vicepreședinta a îndemnat întreprinderile să facă schimb de date relevante cu cercetătorii, cu verificatori ai veridicității informației (fact-checkers), precum și să colaboreze cu autoritățile din toate statele membre și să facă schimb de modele de conținut eliminat, inclusiv cu Comisia.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Platformele au constatat că a crescut traficul pe site-urile surselor oficiale, în special pentru chestiuni referitoare la sănătate, și au subliniat nevoia de a se menține o calitate superioară a conținutului respectiv în toate limbile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.