Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană trimite România în judecată pentru a doua oară în mai puțin de o lună

Comisia Europeană a decis redactarea și trimiterea unei scrisori României, în care subliniază nerespectarea de către țara noastră a normelor UE privind tratarea apelor urbane reziduale (Directiva 91/ 271/ CEE a Consiliului).
Un comunicat remis forului comunitar notează că, după aderarea țării noastre la UE, România ar fi trebuit să-și adapteze modul în care tratează apele reziduale la normele comunitare, cu atât mai mult cu cât calitatea apelor românești influențează și calitatea apelor din Comunitate.
Țara noastră a avut un răgaz până la sfârșitul lui 2015 să se adapteze normelor comunitare în vigoare, lucru pe care nu l-a îndeplinit.
189 de mari aglomerări urbane nu s-au conformat cerințelor UE de colectare a apelor reziduale, în sensul că nu respectă întocmai obligațiile de tratare a apei.
Dacă România nu ia măsuri în termen de două luni, ea va fi supusă analizei Curții de Justiție a UE.
Acest avertisement al Comisiei Europene survine la mai puțin de o lună după ce țara noastră a fost dată în judecată din cauza aerului suprapoluat al Bucureștiului.
România nu e singura țară care nu respectă rigorile Comunității. Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Ungaria au aceleași probleme ca țara noastră.
La noi, problema cea mai mare în ce privește calitatea aerului sunt nivelurile ridicate persistente de particule în suspensie. În aglomerarea urbană București, valorile-limită zilnice au fost depășite în mod constant încă din momentul în care Dreptul Uniunii a devenit aplicabil și României.
În 2016, de exemplu, nivelul poluării aerului a fost, în mod constant, ridicat timp de 38 de zile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.