Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană triplează ajutorul umanitar pentru populația din Fâșia Gaza. Valoarea totală va depăși 75 milioane de euro

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat sâmbătă triplarea ajutorului umanitar, până la 75 de milioane de euro, pentru populaţia din Fâşia Gaza, transmite AFP.

„Comisia Europeană va creşte imediat cu 50 de milioane de euro pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza. Valoarea totală va depăşi astfel 75 de milioane de euro'', a declarat şefa executivului european după o discuţie cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili au fost luaţi ostatici şi duşi în Fâşia Gaza.

În rândul palestinienilor s-au înregistrat până acum 2.215 de decese.

Luni, Israelul a impus un ''asediu total'' asupra Fâşiei Gaza, privată de atunci de aprovizionarea cu apă, electricitate şi alimente, şi pregăteşte o operaţiune terestră contra teroriştilor Hamas, ordonând populaţiei civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.