Singurul EXIT-POLL din România, ora 21.00. Au mai rămas 21 ore 33 minute
 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Comisia Europeană va acorda 'Premiul de solidaritate civilă' dedicat luptei împotriva coronavirusului

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comitetul Economic și Social European (CESE) lansează „Premiul pentru solidaritate civilă” cu tema specifică „Societatea civilă împotriva pandemiei de COVID-19”. Acesta va înlocui premiul anual decernat pentru societatea civilă, anunță MEDIAFAX.

Comisia Europeană (CE) anunță că se vor acorda până la 29 de premii, în valoare de 10.000 euro fiecare, unor inițiative întreprinse pe teritoriul UE sau al Regatului Unit.

Sunt prevăzute 27 de premii pentru proiecte puse în aplicare în statele membre, un premiu pentru un proiect din Regatul Unit și un premiu pentru un proiect transfrontalier sau cu orientare europeană.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Cu acest premiu, CESE urmărește să crească vizibilitatea acestor inițiative, gradul de conștientizare cu privire la impactul lor, aducând un omagiu celor care au luptat împotriva coronavirusului și au dat dovadă de curaj, angajament, solidaritate și responsabilitate.

„Premiul pentru solidaritate civilă” va onora inițiative creative și eficace ale cetățenilor, ale organizațiilor societății civile și ale întreprinderilor private.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să aibă reședința sau sediul în UE iar rezidenții, întreprinderile și organizațiile societății civile din Regatul Unit sunt de asemenea eligibili pentru a-și depune candidatura.

„În ciuda faptului că majoritatea populației britanice a votat pentru Brexit și că țara se retrage din UE, CESE dorește să arate că nu intenționează să rupă legăturile cu societatea civilă din fostul stat membru și că, dimpotrivă, dorește să mențină relații strânse”, au spus oficialii europeni.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

Toate inițiativele candidate, inclusiv cele depuse de societăți cu scop lucrativ, trebuie să fie absolut non-profit și să nu beneficieze de peste 50 % de finanțare publică.

Inițiativele trebuie să fie direct legate de pandemia de COVID-19, să fie destinate în mod specific luptei împotriva virusului sau abordării consecințelor acestuia.

„Inițiativele trebuie să fi fost deja puse în aplicare sau să fie în curs de desfășurare. Sunt eligibile și proiectele lansate înainte de izbucnirea pandemiei și care au fost adaptate, astfel încât să răspundă prompt la noile provocări”, au precizat reprezentanții CE.

Termenul de depunere a candidaturilor este 30 septembrie 2020, iar ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Bruxelles, în cadrul sesiunii plenare a CESE din ianuarie 2021.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

CESE este un organism al UE care face auzită vocea ONG-urilor, sindicatelor și organizațiilor angajatorilor la nivelul Uniunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.