Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va sprijini statele membre aflate în situație de secetă cu 330 de milioane

Agerpres.ro
culturi agricole seceta

Comisia Europeană va aloca 330 de milioane de euro din "rezerva de criză agricolă" a Uniunii Europene (UE) pentru toate statele membre, multe afectate de secetă, a anunțat marți, la Stockholm, comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.

După ce a sprijinit țările care au graniță comună cu Ucraina, Bruxelles-ul "pregătește decizia de a activa restul rezervei de criză, adică 330 de milioane de euro, pentru celelalte 22 de state membre afectate de fenomenele climatice și, într-o manieră mai generală, care suportă consecințele războiului din Ucraina", a indicat acesta, relatează Jornal de Noticias citat de rador.

Oficialul a făcut declarația la finalul unei reuniuni a miniștrilor europeni ai agriculturii la Stockholm, în Suedia, cu privire la o rezervă cu o alocare anuală de 450 de milioane de euro, care va fi majorată la un total de 530 de milioane de euro, "în special pentru sprijinirea agricultorilor afectați de secetă sau de inundații în Italia", pe lângă efectele conflictului din Ucraina, a subliniat oficialul polonez, fără a oferi alte detalii.

Repartizarea acestui ajutor va urma distribuția plăților directe în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), a adăugat acesta, în speranța că planul va fi finalizat "săptămâna viitoare".

Această rezervă de criză a fost deja activată de trei ori anul acesta de către Bruxelles: pe lângă fondurile alocate exploatărilor agricole italiene și poloneze afectate de gripa aviară, două anvelope au fost acordate țărilor din Europa de Est destabilizate de afluxul de cereale ucrainene din cauza războiului, care le saturează silozurile și care micșorează prețurile locale.

După ce a alocat 56 de milioane de euro la sfârșitul lunii martie, Comisia a propus, la mijlocul lunii aprilie, distribuirea a încă 100 de milioane de euro unui număr de cinci țări: Polonia, Ungaria, Bulgaria, România și Slovacia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.