Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Juncker cu un pas mai aproape de a fi validata

Comisia Europeana

Francezul Pierre Moscovici a primit miercuri seară aprobarea Parlamentului European pentru a prelua portofoliul Afacerilor Economice, au anunțat deputații europeni, potrivit AFP.

Cele trei comisii ale Parlamentului convocate să se pronunțe (Afaceri economice, Piața internă și Comerț) au aprobat desemnarea lui Moscovici în funcția de comisar cu 44 de voturi pentru, 12 împotrivă și trei abțineri.

El a fost considerat pregătit pentru a gestiona portofoliul Afacerilor Economice de 32 de deputați.

Totuși, 15 au votat împotrivă, iar 12 s-au abținut, fapt ce atestă îndoielile din rândul dreptei europene în legătură cu capacitatea fostului ministru al finanțelor de la Paris de a judeca imparțial starea finanțelor franceze.

Unda verde din partea deputaților pentru numirea fostului ministru socialist al finanțelor era ca și asigurată, după ce, mai devreme în cursul serii, conservatorul spaniol Miguel Arias Canete a fost validat pentru portofoliul acțiune climatică și energie.

Grupul PPE (conservator) a condiționat acceptarea lui Pierre Moscovici de un vot favorabil pentru conservatorul spaniol, în centrul unei controverse puternice, mai ales din cauza presupuselor conflicte de interese generate de legăturile sale cu industria petrolieră.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.