Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterea proiectului privind carantina şi izolarea, după discuţii tehnice cu ministrul sănătăţii

senat plen

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi seara, dezbaterea pe articole a proiectului privind carantina şi izolarea, după şase ore de discuţii tehnice informale pe texte cu ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, notează Agerpres.

Ministrul Nelu Tătaru a declarat, după discuţiile cu membrii comisiei, că a fost agreată o formă a proiectului.

Persoanele infectate cu Covid-19 care sunt asimptomatice vor fi evaluate în spital timp de 48 de ore, după care vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile, a precizat Tătaru.

În legătură cu detaşarea medicilor, ministrul a spus că s-a decis să se "meargă gradual de la o detaşare voluntară şi acolo unde nu se găsesc cadre care să meargă, se vor face şi detaşări care vor fi nevoluntare, dar se specifică faptul că aceştia vor beneficia de indemnizaţii de detaşare, de asigurarea cazării şi a unei diurne".

Senatoarea PNL Iulia Scântei prezintă în şedinţa Comisiei juridice textele agreate. Ea a precizat că votul asupra raportului comisiei va fi dat miercuri. Ulterior, raportul urmează să fie dezbătut şi votat în plenul Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.