Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Juridică a Senatului aprobă numirea judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump, la Curtea Supremă

ABC News
Amy Coney Barrett

Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat, joi, numirea într-un post la Curtea Supremă de Justiţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump, deschizând calea unui vot în plen, în pofida boicotului senatorilor din cadrul Partidului Democrat, anunță MEDIAFAX.

Candidatura judecătoarei Amy Coney Barrett a fost aprobată de Comisia Juridică a Senatului SUA cu un raport de voturi de 12/0. Practic, toţi senatorii republicani din Comisia Juridică s-au pronunţat pentru numire, iar democraţii au boicotat votul, conform agenţiei Reuters.

Citește și: Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

"Este alegerea lor. Nu le vom permite să preia controlul", a declarat preşedintele Comisiei Juridice, senatorul republican Lindsey Graham, referindu-se la decizia senatorilor democraţi de a boicota şedinţa.

"Este un moment extrem de important" pentru conervatori, a precizat Lindsey Graham.

La rândul său, liderul grupului Partidului Democrat din Senatul SUA, senatorul Chuck Schumer, a declarat că "procedura a fost o farsă de la început". "Nu vrem să conferim legitimitate unei proceduri" care se derulează cu doar 12 zile înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar, au transmis senatorii democraţi din Comisia Juridică.

După avizul favorabil acordat de Comisia Juridică urmează procedura plenului Senatului SUA pentru numirea în funcţie a judecătoarei.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Preşedintele Donald Trump a desemnat-o pe Amy Coney Barrett pentru un post în instanţa supremă după decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg. Preşedintele SUA aşteaptă confirmarea Senatului înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie, miza fiind consolidarea majorităţii conservatoare în Curtea Supremă de Justiţie. Opoziţia democrată de la Washington consideră că procedura ar fi trebuit să aibă loc după scrutinul prezidenţial şi parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.