Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică, precizări privind dosarul deputatului UDMR fugit în Ungaria

marko attila

Vicepresedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor Ciprian Nica a declarat marti ca dosarul deputatului UDMR Marko Attila Gabor nu se mai afla la comisie, afirmând ca 'este posibil' sa fie la Biroul permanent.

'Biroul permanent ne-a transmis noua comisiei posibilitatea de a îi da noi dosarul, dar conform procedurii noi am predat dosarul imediat ce am avut pe ordinea de zi aceasta problema, noi nu avem nici macar o copie. E posibil ca dosarul sa mai fie la Biroul permanent, eu cred ca normal dupa legea arhivelor ar trebui sa fie la Biroul permanent, prin urmare mingea este în terenul Biroului permanent, probabil ca a vrut sa spuna daca poate sa-si consulte dosarul sau sa-si faca copii. Prin adresa facuta, Marko Attila a spus sa-i trimitem dosarul la adresa de domiciliu unde sta el. Daca el sta temporar în Ungaria, ca am înteles ca i s-a acordat temporar azil politic în Ungaria de guvernul condus de Viktor Orban, acolo nu putem sa trimitem dosarul', a spus Nica la Palatul Parlamentului.
El a adaugat ca deputatul UDMR poate sa vina la Parlament sa-si consulte dosarul sau poate sa desemneze un avocat care sa faca acest lucru, daca dosarul se mai afla la Biroul permanent.
'Eu cred ca domnul deputat a fost prost sfatuit (n.r. - când a parasit România), el trebuie sa se supuna legilor românesti, infractiunea presupusa este comisa ca si cetatean român', a concluzionat Nica.
Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a trimis saptamâna trecuta Biroului permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare în care solicita sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind încuviintarea arestarii sale preventive si dosarul sau.
Marko Attila Gabor arata în scrisoarea sa ca în ziua de 3 decembrie, când plenul Camerei a încuviintat arestarea sa preventiva, nu a fost la Bucuresti, fiind plecat la Budapesta în vederea participarii la Forumul reprezentantilor maghiarilor din Bazinul Carpatic, adaugând ca ulterior, 'prin mai multe memorii adresate DNA' a facut dovada nevinovatiei sale 'dincolo de orice dubiu'.
Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor încuviintarea arestarii preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.