Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică se întruneşte joi pentru a discuta despre solicitarea în cazul Rovanei Plumb

Inquam Photos / Octav Ganea
sevil shhaideh rovana plumb

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se întruneşte joi, de la 8,30, pentru a discuta despre solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, a anunţat preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea. Nicolicea i-a informat, miercuri, pe deputaţii din comisie în legătură cu decizia Biroului permanent privind acordarea unui termen de opt zile pentru efectuarea anchetei şi de trei zile pentru întocmirea raportului.

"Vă informez că nu a existat nicio obiecţie cu privire la procedură, astfel că obiecţiile ridicate în şedinţă s-au dovedit nefundamentate. Termenul este de maxim opt zile. În aceste condiţii, termenul poate să fie şi mai scurt, raportul nu vine din exterior, este făcut de către colegi şi va trebui să fie adoptat după dezbateri. Aşa că începând de astăzi, dumneavoastră vă rog să faceţi propuneri scrise cu idei de întocmire a raportului. În cadrul unei comisii de anchetă vor fi prezentate şi opiniile contrare, nu numai cele din raport şi să încercăm să-l terminăm cât mai repede", a spus Nicolicea.

El a adăugat că este de acord cu propunerea deputatului PNL Gabriel Andronache, făcută la şedinţa precedentă, privind întocmirea raportului în 24 de ore. "Vă dau cuvântul şi vă rog să ne propuneţi un program în aşa fel încât să-l terminăm în 24 de ore, după cum aţi propus data trecută. Suntem de acord să scurtăm termenul la 24 de ore, cum aţi propus dvs. Vă rog să faceţi propunerile respective, cu programările, cu audierea persoanelor care trebuie să apere, cu întocmirea şi votul raportului. Eu sunt dispus să stau şi 24 de ore la comisie. În caz că se va dovedi că este imposibil acest lucru, v-aş ruga să vă cereţi scuze pentru propunerea pe care aţi făcut-o. Deci, vă dau ocazia să dovediţi că aveţi dreptate, începând de mâine de la 8,30, în 24 de ore o să stăm până când vom termina raportul cum aţi spus dvs.", i-a spus Nicolicea lui Andronache, care nu a replicat.

Nicolicea a reiterat că acceptă această propunere. "Eu sunt de acord să terminăm în 24 de ore cum a spus colegul nostru, măcar pentru a-i dovedi că făcea nişte propuneri în bătaie de joc şi aşa ceva nu este admisibil în Parlament", a mai spus Nicolicea, anunţă Agerpres.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.