Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel se reuneşte marţi

Facebook
Radu Oprea

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules de sparanghel în străinătate în perioada în care în România era instituită starea de urgenţă urmează să se reunească marţi, de la ora 14,00, potrivit unui anunţ al Senatului.

Întrunită în prima sa şedinţă pe 6 iulie, comisia de anchetă şi-a stabilit regulamentul. Atunci s-a decis şi trimiterea de scrisori către toate instituţiile implicate în situaţia care a dus la prezenţa a 2.000 de români, în perioada stării de urgenţă instituite ca urmare a epidemiei de COVID-19, pe Aeroportul din Cluj Napoca, pentru a pleca din ţară.

"În acea perioadă existau restricţii foarte puternice, existau dispozitive în care MAI, Ministerul Sănătăţii, MApN erau prezente. Românii trebuiau să stea acasă. Pentru a părăsi o localitate, trebuia să completeze tot felul de declaraţii. (....) Şi, într-o noapte, 2.000 de români au fost înghesuiţi pe Aeroportul de la Cluj", explica atunci preşedintele comisiei, Radu Oprea.

El preciza că vor fi chemaţi la audieri responsabili locali - prefectul de Cluj, prefecţii din judeţele care au fost puternic afectate în acea perioadă şi de unde proveneau majoritatea celor care se aflau la Cluj în acea zi, preşedinţii Consiliilor judeţene, cei care au coordonat dispozitivele şi, la final, miniştri - ministrul Afacerilor Externe, ministrul Muncii, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Transporturilor, ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Oprea, membrii comisiei sunt interesaţi să discute şi cu lucrătorii sezonieri respectivi.

Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, Pro România şi ALDE, Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.