DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Comisia pentru învăţământ a CDEP REPSINGE Proiectul privind interdicţii de a ocupa funcţii în învăţământ condamnaţii penal definitiv

audieri invatamant

Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport de respingere propunerii legislative care prevede interdicţii de a ocupa funcţii în învăţământ pentru persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni cu intenţie, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului comisiei, publicat pe site-ul Camerei, iniţiativa legislativă a fost respinsă cu 21 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul instituirii interdicţiei de a ocupa anumite categorii de funcţii în învăţământul preuniversitar sau în învăţământul universitar pentru persoanele condamnate penal definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. Proiectul a fost iniţiat de deputatul USR Cristina Iurişniţi.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Comisia juridică a dat, anterior, un raport preliminar tot de respingere a proiectului.

"În prezent, în conformitate cu prevederile Codului Penal, interzicerea dreptului de a exercita o profesie se poate face doar printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Măsurile propuse exced prevederile art. 66 şi art. 68 din Codul Penal din 17 iulie 2009 (Legea nr.286/2009) referitoare la conţinutul pedepsei complementare şi interzicerea unor drepturi", se motivează în raportul comisiilor juridică şi pentru învăţământ, menţionându-se că prevederile actuale sunt acoperitoare şi suficiente.

De asemenea, în raport se mai arată că măsurile ce se doresc a fi impuse prin iniţiativa legislativă sunt discriminatorii în raport cu toate celelalte categorii socio-profesionale, pentru care nu sunt prevăzute asemenea interdicţii prin legile speciale.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.