Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia specială pentru legile Justiţiei, LOVITURĂ mare pentru CSM și UNJR: Ce s-a decis în privința instanțelor militare

comisie legile justitiei

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a respins luni un amendament care prevedea desfiinţarea instanţelor militare, în cadrul dezbaterilor la legea 304/20004 privind organizarea judiciară.

Comisia a respins cu majoritate de voturi acest amendament propus de Consiliul Superior al Magistraturii susţinut şi de UNJR.

Citește și: Florin Iordache, anunț de ULTIMĂ ORĂ: Statutul magistraților intră la vot. Schimbări în privința răspunderii materiale

Iniţiatorul amendamentului propunea ca din textul legii în vigoare - "Justiţia se realizează prin următoarele instanţe judecătoreşti: a) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; b) curţi de apel; c) tribunale; d) tribunale specializate; e) instanţe militare; f) judecătorii", să fie eliminate instanţele militare, anunță Agerpres.

Reprezentantul UNJR a precizat că susţine desfiinţarea instanţelor militare pentru că în cadrul acestora numărul personalului şi al cauzelor este redus.

Citește și: Lovitură DURĂ din partea lui Iohannis. Preşedintele sesizează CCR pe o lege IMPORTANTĂ

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a început luni dimineaţă dezbaterile pe proiectul de modificare a legii 304/20004 privind organizarea judiciară.

Următoarea şedinţă a comisiei va fi marţi de la ora 9,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.