Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia SPP începe în forţă: Vicepremierul Paul Stănescu şi generalul Dumitru Iliescu vor fi audiaţi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Paul Stănescu

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a avut marți prima şedinţă. Cu această ocazie, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei senatorul PSD Daniel Butunoi, iar Victor Paul Dobre (PNL) a fost ales vicepreședinte.

Tot în şedinţa de marţi s-a decis chemarea la audieri a generalului Dumitru Iliescu, fost şef SPP în perioada 1990-1996, şi a vicepremierului Paul Stănescu. Audierile vor avea loc martea viitoare, la ora 13.00.

Președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a mai anunțat că au fost cerute anumite documente de la unele instituții.

”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat și cererea către mai multe instituții a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar și regulamentul de organizare și funcționare și organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.

CITEȘTE ȘI: LEGUMA COMPLETĂ care ajută la dietă, reglează sistemul hormonal şi aduce strălucire pielii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut la începutul anului mai multe comentarii la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, acuzându-l că se implică în politică. Una dintre relatările legate de Pahonţu a avut legătură cu Paul Stănescu.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă - el a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.