Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul SGG pentru 2018

R Street Institute
deficit economie buget

Bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru 2018 a fost aprobat miercuri cu amendamente de Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului. Primul amendament admis se referă la suplimentarea cu 15 posturi a personalului neclerical de la aşezămintele din afara ţării, pentru plata cărora va fi alocată suma de 1 milion de lei, ce va fi acoperită prin redistribuire din bugetul SGG. Amendamentul a fost susţinut de deputatul Silviu Vexler din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, conform Agerpres.

Al doilea amendament admis la bugetul SGG se referă la suplimentarea cu 60 de milioane de lei a programului pentru susţinerea cultelor, care avea iniţial alocată suma de 44 de milioane de lei. Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Potrivit reprezentantului SGG la comisie, Marin Popescu, bugetul alocat Secretariatului General al Guvernului pentru 2018 este de 1.336.343.000 lei. "Depăşire avem la 'Cheltuielile de personal' cu 8%, am aplicat prevederile prevăzute în Legea 153, la 'Bunuri şi servicii' avem mai puţin cu 6%, probabil că ştiţi, prevederea ca bunurile şi serviciile să fie reduse cu 10%; avem la 'Alte transferuri' o creştere de 300%. Aici este vorba de nişte fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor aferente programelor derulate de ANR, Agenţia Naţională a Romilor şi SGG. Avem la proiectele cu finanţare din fonduri externe postaderare o scădere, ajungem la 61,9%, avem însă creşterea mare la proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente calendarului 2014 - 2020, creşterea este de 665%. Aici vreau să fac precizarea că începând de anul acesta, (...), în coordonarea SGG-ului este şi Administraţia Delta Dunării şi Agenţia de Reglementare în domeniul offshore-ului. (...) La 'Alte cheltuieli' avem o creştere de 11% pentru a aplica prevederile din Legea unică de salarizare, iar la 'Active nefinanciare' apare această creştere de 149% pornind de la considerentul că, de fapt, noi am avut anul trecut o sumă, foarte, foarte mică, iar anul acesta ponderea vine de la faptul că Institutul Naţional de Statistică nu are la această dată un sistem informatic şi în fiecare an a solicitat aceşti bani, iar acum Ministerul de Finanţe i-a acceptat. De asemenea, avem ARBDD-ul (...) şi la SGG tot pentru achiziţionare de licenţe şi echipamente. Noi considerăm că fondurile alocate ne asigură o funcţionare corespunzătoare în acest an", a arătat reprezentantul SGG la comisie.

Instituţiile aflate în coordonarea, subordinea sau finanţate prin bugetul SGG sunt: Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională pentru Romi, Departamentul pentru Lupta Antifraudă, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, Agenţia Naţională Anti-Doping, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", Secretariatul de Stat pentru Culte, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Centrul Naţional de Cultură al Romilor Romano - Kher, Laboratorul de control doping şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.