Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile de buget şi muncă au dat raport de adoptare OUG 90/2017, cu amendamente

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Comisiile de muncă şi de buget ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, raport favorabil Ordonanţei de urgenţă 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu amendamente. Preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, a declarat că actul normativ impune anumite restricţii privind achiziţiile de maşini şi angajarea personalului, dar Serviciul de Ambulanţă poate să facă achiziţii şi angajări în anul 2018.

"Serviciul de Ambulanţă poate să facă achiziţii, poate să angajeze. SMURD, pentru că vorbeam despre proiecte europene, erau incluse în corpul ordonanţei, deci era o dublă legiferare, nu e vorba că suntem împotriva achiziţiilor de la Ministerul de Interne pentru SMURD. Lucrurile sunt rezolvate prin OUG 90. RAPPS face achiziţii şi pentru Preşedinţie. Nu este o problemă din punctul acesta de vedere, iar închirierile de automobile pentru vizite oficiale, cred că anul acesta nu sunt necesare, atât timp cât SPP are în dotare destule maşini ca să facă faţă unor astfel de situaţii. RAPPS va putea să facă achiziţii pentru toate clădirile în care funcţionează instituţiile publice care au clădiri de la RAPPS", a precizat Solomon la finalul şedinţei celor două comisii, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, au fost făcute corecţii salariale pentru managerii din centrele de transfuzii care sunt asimilaţi unităţilor sanitare cu paturi, în sensul că nu poate un manager să aibă salariul mai mic decât un medic care de la 1 martie ar fi avut salariul de bază de 16.000 de lei.

Solomon a mai precizat că pentru anul 2018 în sistemul de învăţământ, în cel al penitenciarelor şi la Ambulanţă se pot face angajări atunci când e nevoie de personal, în limita bugetului aprobat.

Preşedintele Comisiei de muncă a arătat că în această ordonanţă există un amendament care îi priveşte pe angajaţii care lucrează sub acoperire.

"Conform ordonanţei cu privire la acordarea voucherelor de vacanţă, ele trebuie să se acorde în acest an. Problema celor din anumite sectoare de activitate - de ordine, securitate şi apărare - e că sunt şi oameni sub acoperire în aceste servicii şi nu pot să apară într-un nomenclator în care se devoalează, prin voucherele de vacanţă, cine este James Bond, de exemplu", a menţionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.