Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile din Parlament au oferit aviz favorabil pentru bugetul ANSVSA pe 2018: E o creştere de 4% faţă de anul 2017

ansvsa

Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2018, în sumă de 694 de milioane de lei, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de Agricultură reunite din Parlament, fiind aprobat şi un amendament care vizează suplimentarea prin redistribuire a unei sume de 3,7 milioane de lei pentru finanţarea punctelor de inspecţie la frontieră, conform Agerpres.

Bugetul pentru 2018 este mai mare cu 4% decât anul trecut. Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi cei din Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală din Senatul României au avizat bugetul ANSVSA cu 18 voturi pentru, 4 împotrivă şi o abţinere. "Bugetul este structurat pe câteva programe fundamentale şi consider că este acoperitor şi face posibilă desfăşurarea activităţii ANSVSA în condiţii optime în anul 2018. Cele mai importante sume se regăsesc descărcate la nivelul direcţiilor sanitar-veterinare judeţene, pentru plata acţiunilor cofinanţate şi a acţiunilor prevăzute de programul strategic. Subvenţia de bugetul de stat este în cuantum de 83,5% şi este completată cu venituri proprii care însumează 16,85%", a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu.

În 2018, bugetul total al ANSVSA, inclusiv veniturile proprii, se ridică la 734,822 milioane de lei. Din bugetul ANSVSA, cheltuielile de personal reprezintă 29,8 milioane de lei, cele pentru bunuri şi servicii - 13 milioane de lei, transferuri între unităţi - 611 milioane de lei, proiecte cu finanţare din Fonduri Europene Nerambursabile - 40 de milioane de lei iar cheltuielile de capital sunt în sumă de 615.000 lei.

De asemenea, ANSVSA a depus, pentru anul 2018, o serie de proiecte pentru atragerea de fonduri europene în vederea cofinanţării, acestea vizând cu precădere monitorizarea, controlul şi eradicarea unor boli la animale. Astfel, pentru rabie a fost depus un proiect în valoare de 7,009 milioane de euro, din care 75% reprezintă finanţarea europeană, iar pentru zona tampon de 50 de kilometri de la graniţa României în interiorul Republicii Moldova şi Ucraina - 1,8 milioane de euro cu 100% finanţare europeană.

Pentru pesta porcină clasică valoarea totală a proiectului este de 593.000 de euro (75% finanţare UE), pesta porcină africană - 1,313 milioane de euro (75%), gripa aviară - 242.000 euro (75%), bluetongue - 114.340 euro (50%), Encefalopatia spongiformă transmisibilă (EST) - 1,526 milioane de euro (75%) şi salmoneloze zoonotice - 501.000 euro (75%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.