Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile parlamentare juridice şi pentru drepturile omului au aprobat raportul de activitate al CNCD pe 2019

rador.ro
cncd

Comisiile parlamentare juridice şi pentru drepturile omului au aprobat, marţi, raportul de activitate al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe anul 2019.

Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, a afirmat că în anul 2019 a crescut numărul plângerilor care vizează drepturile persoanelor cu dizabilităţi, potrivit agerpres.ro.

"Activitatea CNCD a urmat şi în anul 2019 două linii - prevenţia şi combaterea discriminării. Pe zona de prevenţie am continuat activităţile care au ţinut, în special, de formarea profesională în domeniul dreptului nediscriminării şi am implementat un proiect finanţat de Comisia Europeană pe zona infracţiunilor motivate de ură - prevenirea şi sancţiunea infracţiunilor motivate de ură. În ce priveşte partea de combaterea discriminării, Consiliul a soluţionat, în 2019, 902 plângeri şi a constat discriminarea în 200 de cazuri şi a aplicat sancţiuni. De asemenea, a emis aproape 3.000 de puncte de vedere către instanţele de judecată, având în vedere acest rol de expert de specialitate în cazurile în care cetăţenii se adresează direct instanţelor de judecată", a afirmat şeful CNCD.

El a adăugat că, în ce priveşte partea de contencios-administrativ, 85% este rata de menţinere a hotărârilor în instanţele de judecată.

"Remarc pe anul 2019 o creştere a plângerilor care vizează drepturile persoanelor cu dizabilităţi, în special ale copiilor cu dizabilităţi. Şi aici a crescut numărul de plângeri cu privire la posibile fapte de discriminare în ceea ce priveşte accesul la educaţie a copiilor cu dizabilităţi", a mai spus Asztalos Csaba.

Raportul urmează să fie supus votului plenului Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.