Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil bugetului pe 2019 pentru Ministerul Tineretului și Sportului

news.ro
mts

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului pe 2019 pentru Ministerul Tineretului și Sportului, suma alocată fiind în valoare de 658.046.000 lei, aproape dublu față de anul trecut, scrie Mediafax.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului pentru Ministerul Tineretului și Sportului. Au fost 16voturi „pentru” bugetul ministerului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a explicat sumele care vor fi virate către susținerea competițiilor sportive.

„Ministerul Tineretului și Sportului pentru anul 2019, ceea ce este foarte important, va avea o creșetere cu aprox. 95%. Pe categorii de investiții, fac referire la ceea ce înseamnă chelutuieli cu bunurile și serviciile - avem o valoare de 59.578.000 lei. Aceată sumă va fi utilizată pentru plata premiilor sportivilor care obțin rezultate deosebite la competițiile internaționale. Suma de 3 000.000 lei este utilizată pentru plata indemnizațiilor care se acordă sportivilor pe perioada pregătirii lotului național și participării la competiții. Ceea ce este foarte important pe buget sunt cheltuielile pentru activitatea de tineret - vom avea o sumă de 4 500.000 lei care va fi alocată pentru studenți și tabere sociale”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Citește și: Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat raport favorabil bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Bugetul alocat Ministerul Tineretului și Sportului pentru 2019 este de 658.046.000, cu 95,19% mai mare față de anul trecut.

Pentru cheltuielile de personal prevăzute în bugetul acordat Ministerului Tineretului și Sportului se alocă suma de 11.306.000 lei, în timp ce pentru bunuri și servicii - 59.578.000 lei.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern și trimis Parlamentului.

Ședința comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea și adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.