Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul consultativ al EMA recomandă reducerea intervalului dintre doza de rapel și cea de booster a vaccinului Moderna

Agerpres
Moderna

Comitetul consultativ al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri reducerea intervalului dintre a doua doză și doza de booster a vaccinului anti-COVID-19 de la Moderna de la șase luni la trei luni.

Mai multe țări, inclusiv Grecia și Franța, au redus deja intervalul dintre primele două doze și doza de booster ale vaccinurilor anti-COVID-19, pe măsură ce varianta Omicron se răspândea.

Unele țări au autorizat, de asemenea, o a patra doză pentru persoanele vulnerabile, scrie Reuters.

În decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că datele susțin administrarea sigură și eficientă a unui rapel la trei luni după primele două doze, fără a modifica recomandarea de șase luni.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a susținut, de asemenea, utilizarea vaccinului Moderna, Spikevax, la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Vaccinul este deja aprobat pentru adulți și copii de peste 12 ani, potrivit Mediafax.ro.

În Statele Unite, Spikevax este autorizat ca o schemă primară de două doze și o doză de rapel pentru cei de peste 18 ani, iar autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din țară a redus luna trecută intervalul dintre seria primară și cea de rapel la cinci luni de la șase luni.

Vineri, CHMP a recomandat, de asemenea, autorizarea utilizării Spikevax ca doză de rapel pentru adulții care au primit un alt vaccin COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.