Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Executiv al FRF a aprobat efectuarea unei noi înlocuiri de jucător, în cazul meciurilor cu prelungiri: Celelalte decizii ale C. Ex.

frf

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în şedinţa de vineri, introducerea unei noi schimbări de jucător la toate meciurile de fotbal din România la care se vor disputa prelungiri, masculin şi feminin, seniori/senioare/juniori, anunță News.ro.

Cea de a şasea înlocuire va fi posibilă numai în reprezele de prelungiri.

Pentru Cupa României Betano a fost deja implementată prin hotărârea Comitetului de Urgenţă din 21 septembrie 2022, hotărâre ce a fost validată de Comitetul Executiv, care a decis ca aceasta să aibă efect la toate meciurile de fotbal cu prelungiri din România.

Hotărârea Comitetului de Urgenţă FRF din 21 septembrie 2022

Aprobă modificarea prevederilor art. 30 alin. 11 din ROAF astfel:

În toate jocurile se pot efectua maximum 5 (cinci) înlocuiri de jucători înscrişi în raportul de arbitraj, pe durata celor 90 de minute. Începând cu faza play-offului, în situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri este permisă efectuarea a celei de a 6-a înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 6-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

Echipele pot efectua cele 5 (cinci) înlocuiri de jucători în maximum 3 (trei) momente de oprire ale jocului, cu menţiunea că în meciurile cu prelungiri se poate folosi o oprire suplimentară în cadrul prelungirilor.

Înlocuirile de jucători efectuate înainte de începerea meciului, în timpul pauzei, între sfârşitul timpului regulamentar de joc şi reprizele de prelungiri, precum şi la pauză dintre reprizile de prelungiri, nu reduc numărul de opriri ale jocului astfel cum au fost mai sus menţionate.

Pentru evitarea oricărui dubiu:

• în cazul în care o echipă nu a utilizat numărul maxim de înlocuiri şi/sau posibilităţi de înlocuire permise conform normelor de mai sus, toate înlocuirile şi posibilităţile de înlocuire neutilizate pot fi utilizate în prelungiri.

• în cazul în care ambele echipe efectuează o înlocuire în acelaşi timp, aceasta va fi considerată ca o oportunitate de înlocuire utilizată pentru ambele echipe. Mai multe înlocuiri efectuate de o echipă în timpul aceleiaşi întreruperi a jocului vor fi contabilizate ca o singură oportunitate de înlocuire utilizată.

Toate deciziile de vineri ale Comitetului Executiv:

Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 15 din 21.09.2022 cu menţiunea că normele privind introducerea celei de-a şasea schimbări se aplică tuturor jocurilor disputate în sistem eliminatoriu din cadrul competiţiilor de seniori, juniori şi fotbal feminin.

Ia act de prezentarea modificărilor aferente Regulamentului naţional de licenţiere şi monitorizare a cluburilor, urmând ca dezbaterea acestora şi aprobarea formei finale a regulamentului să fie amanată pentru proxima şedinţă.

Ia act de informarea cu privire la analiza anuală a activităţii de licenţiere şi monitorizare a cluburilor.

Aprobă cu unanimitate de voturi bugetul alocat organizării şi defăşurării Turneului Final al Campionatului European de Fotbal, UEFA EURO 2021, precum şi încheirea contractelor aferente acestui eveniment.

Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente transportului aerian pentru desfăşurarea jocurilor amicale ale Echipei Naţionale de Seniori a României în luna noiembrie 2022.

Amână cu unanimitate de voturi pentru o proximă şedinţă modificările Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF), astfel cum acestea au fost dezbătute şi stabilite.

Amână dezbaterea modificărilor Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii arbitrilor de fotbal (RODAAF) pentru o proximă şedinţă.

Aprobă cu unanimitate de voturi cuantumul subvenţiilor ce urmează a fi acordate echipelor participante în competiţiile Liga de Tineret şi Liga Elitelor U17 şi modalitatea de acordare a acestora cluburilor aferente pentru o perioadă valabilă până la o decizie care să modifice prezenta hotărâre.

Amână cu unanimitate de voturi modificarea art. 45.11 din Regulamentul de organizarea activităţii fotbalistice (ROAF) cu privire la cotele de jucători “under” necesare a fi respectate de echipele participante în Liga 3 pentru proxima şedinţă.

Aprobă cu unanimitate de voturi modificările propuse de către Comisia de Fotbal Feminin cu privire la desfăşurarea într-un nou format a Campionatului de Junioare U13.

Aprobă completarea art. 28 alin. 3 din ROAF, la textul actual adăugându-se: Pentru eventualitatea în care cluburile sau alţi broadcasteri îşi doresc transmiterea în direct în orice mediu (TV, social media sau alte platforme) a evenimentelor care nu fac obiectul interesului deţinătorului de drepturi este nevoie de acordul explicit al FRF. Acesta se obţine pe cale electronică prin mail către departamentul de Comunicare al FRF (comunicare@frf.ro) şi către Secretarul General Adjunct Gabriel Bodescu.

Aprobă cu unanimitate de voturi componenţa nominală a Comisiei de Selecţionare a Documentelor de Arhivă.

Aprobă cu unanimitate de voturi sumele (drepturi de televizare şi sponsorizare) şi termenele de plată a drepturilor financiare pentru cluburile din Liga 2.

Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea gazonului la terenul Buftea 2.

Aprobă cu unanimitate de voturi organizarea, desfăşurarea şi bugetul pentru Turneul Speranţelor.

Aprobă cu unanimitate de voturi costurile necesare pentru organizarea grupa a 6-a a primului tur de calificare al Campionatului European UEFA U17, ediţia 2023, precum şi pentru participarea Echipei Naţionale U17 a României la turneul menţionat.

Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea datei de desfăşurare a şaisprezecimi Cupa Elitelor U16 din 30.11.2022 în 09.11.2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.