Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat un nou format competiţional care susţine dezvoltarea fotbalului feminin la nivel juvenil

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat un nou format competiţional care susţine dezvoltarea fotbalului feminin la nivel juvenil, ca parte a strategiei de dezvoltare, informează frf.ro, potrivit news.ro.

Formatul competiţiilor va fi sub formă de ligă! În primul sezon, participantele competiţiei vor fi împărţite în două ligi (A şi B), în funcţie de coeficientul UEFA.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

Runda 1

În fiecare ligă se vor forma grupe de câte patru echipe, care vor disputa mini-turnee

Câştigătoarea fiecărui mini-turneu din Liga B va promova, iar ultimele clasate din Liga A vor retrograda

Runda 2

Pentru echipele din Liga A, această etapă va reprezenta varianta actuală a Turului de Elită, unde câştigătoarele grupelor şi cel mai bun loc doi se califică la turneul final

După disputarea acestei etape, câştigătoarele mini-turneelor din Liga B vor promova în prima ligă, iar ultimele clasate din Liga A vor retrograda, urmând a participa şi în prima etapă în următoarea ediţie a Campionatului European.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’ .

Spre deosebire de formatul actual, gazda turneului final va disputa şi ea preliminarii şi va fi în una dintre cele două ligi, în funcţie de coeficientul său. Astfel, locul său la turneul final nu va mai fi unul garantat, ci va depinde doar de evoluţia şi rezultatele sale din fazele preliminare.

Noul format îşi propune să asigure competitivitatea prin disputarea partidelor între echipe care au coeficienţii de valoare apropiaţi. De asemenea, oferă fiecărei echipe oportunitatea de a se califica la turneul final.

Nu în ultimul rând, garantează disputarea a cel puţin 5-6 meciuri competitive pe sezon, care se vor desfăşura în perioadele UEFA deja existente. Noul format va fi implementat începând cu sezonul 2021/2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.