Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Național de Vaccinare anunță un SUCCES NESPERAT: 68% din cadrele medicale din România s-au VACCINAT

Administraţia Prezidenţială
vaccin

În România sunt active, vineri, 413 puncte de vaccinare, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, potrivit căruia, în prima etapă de vaccinare s-au imunizat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile.

Potrivit autorităților responsabile de vaccinare, 168.705 persoane din totalul estimat de 250.000 s-au vaccinat în etapa întâi, ceea ce reprezintă 67,5%.

Citește și: ALERTĂ Nicușor Constantinescu, trimis în judecată de DNA într-un NOU dosar de ABUZ în serviciu

„Menționăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare”, transmit cei din Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie, când sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni,

211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat.

De vineri, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația aflată în Etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.

Potrivit CNCAV, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie, vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.