Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Ştiinţific francez spune că în Franţa s-a intensificat primul val de coronavirus și nu este vorba despre începerea celui de-al doilea

IBTimes UK
Turnul Eiffel, jandarmi/militari

Preşedintele Comitetului Ştiinţific francez împotriva coronavirusului, Jean-Francois Delfraissy, a declarat luni că Franţa nu trece în prezent printr-un al doilea val al epidemiei de COVID-19, ci printr-o recrudescenţă a primului val din cauza relaxării măsurilor de distanţare socială.

''Suntem într-un echilibru fragil, cu o creştere a contaminărilor în luna august. Nu doar în Franţa, vedem că de asemenea cresc în Spania din luna iulie şi în Italia de pe 15 august'', a declarat Delfraissy la postul de radio France Info, citat de agenţia EFE.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Cu toate acestea, medicul francez a estimat că nu este vorba despre un al doilea val. ''Încă suntem în primul (val), dar cu o diminuare a distanţării sociale, probabil pentru că francezii au simţit nevoia vacanţelor, s-au pierdut măsurile de distanţare civică, ceea ce este foarte important şi nu se poate continua aşa'', a avertizat Jean-Francois Delfraissy, scrie agerpres.ro.

Acest fapt ''a provocat o accelerare (a transmiterii virusului), mai ales în regiunile care nu au fost foarte afectate în prima criză din martie'', a explicat el, apreciind totuşi ca un element pozitiv creşterea testării, care permite punerea focarelor sub control.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Medicul francez a subliniat că pentru stăpânirea epidemiei este nevoie atât de măsuri luate de responsabilii politici, cât şi de respectarea distanţării sociale de către populaţie, dând în acest sens exemplul oraşului spaniol Barcelona. ''Cu măsuri de izolare parţială, (focarul) a fost pus sub control. Nu avem medicamente şi nici vaccinuri, viitorul nostru stă în mâinile noastre prin distanţarea socială'', a remarcat cercetătorul francez.

El a mai spus că nu există dovezi conform cărora virusul SARS-CoV-2 ar fi suferit mutaţii, dar a estimat că în acest fel de pandemii este posibil să existe fluctuaţii ale infectărilor şi ca virulenţa virusului să scadă odată cu trecerea timpului.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

Jean-Francois Delfraissy a evidenţiat însă riscurile redeschiderii şcolilor, întrucât ''vor exista contaminări în rândul elevilor şi profesorilor''. ''Dar îl vom controla, vom învăţa să-l controlăm, ştiind că riscul zero nu există'', a semnalat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.