Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compa Sibiu a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 235,513 milioane lei

FINACO
profit calcule impozite

Producătorul de accesorii şi piese pentru autovehicule Compa Sibiu a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 235,513 milioane lei, în scădere cu 41,84% faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.

"Puternic afectată a fost şi încă mai este, economia Uniunii Europene. Firma Compa, firmă ce funcţionează în domeniul industriei auto a fost şi este afectată de această criză sanitară ştiind că industria auto mondială, cu deosebire industria auto europeană a avut o contracţie fără precedent în prima parte a anului 2020. Puternic racordată la industria auto din cadrul Uniunii Europene, Compa a avut în cursul Semestrului 1- 2020 şi cu deosebire în Trimestrul 2 2020 o scădere dramatică a producţiei realizată, respectiv a cifrei de afaceri", se precizează în raportul companiei.

În cursul trimestrului al doilea, cea mai mare scădere s-a înregistrat în aprilie 2020, în care cifra de afaceri a fost de doar 20,8% din media lunilor ianuarie şi februarie 2020. În lunile mai 2020 şi respectiv iunie 2020 s-au înregistrat creşteri timide ale cifrei de afaceri de la o lună la alta.

Citește și: O tânără care alerga într-un parc din Capitală a fost agresată sexual! Poliția l-a prins pe atacator

Reducerea dramatică a volumelor de producţie comandate de către clienţi, cu deosebire în trimestrul al doilea, a avut un impact major asupra profitabilităţii firmei pe întreg Semestrul 1 2020.

"Cu toate eforturile managementului firmei, de reducere a tuturor categoriilor de costuri, de dimensionare corespunzătoare a anumitor costuri variabile, impactul costurilor fixe (amortizare, unele categorii salariale, impozite locale, etc.) raportate la o producţie fabricată, respectiv cifra de afaceri realizată în lunile aprilie şi

mai (de aproximativ 30% din media lunilor ianuarie - februarie 2020), au condus la înregistrarea în primele 6 luni ale anului 2020 a unei pierderi de 4.055.067 lei la profitul net", se mai menţionează în raport.

Acesta semnalează că s-au limitat la un nivel strict necesar cheltuielile pentru investiţii, în special în a doua parte a semestrului 1, acţionându-se la furnizorii de maşini şi echipamente pentru prelungirea termenului de livrare acolo unde a fost posibil, precum şi la îngheţarea pentru o anumită perioadă de timp a realizării unor investiţii noi prevăzute iniţial în BVC 2020.

Ca efect al declanşării pandemiei, firma Compa a suspendat Contractele Individuale de Muncă atât în aprilie cât şi în mai 2020. Numărul total de personal a avut în această perioadă o evoluţie descrescătoare, prin plecări la cerere, pensionări etc. Astfel, de la 2082 salariaţi înregistraţi în evidenţele de personal la data de 31 decembrie 2019, la finele primului semestru mai erau 1923 de salariaţi.

Beneficiind de indemnizaţia de şomaj tehnic pentru două luni (aprilie - mai 2020) conform legislaţiei adoptate în această perioadă de către Guvernul României, au fost suspendate Contractele de muncă pentru un număr important de salariaţi:

În urma încetării efectelor aplicării facilităţilor aprobat de către Guvernul României pentru perioada de urgenţă decretată (14 martie - 14 mai 2020) şi a instituirii stării de alertă, s-a solicitat, în baza OUG 92/2020, acordarea subvenţiei de 41,5% din salariul de încadrare brut pentru un număr de 1.281 persoane care au avut Contractul Individual de Muncă suspendat cel puţin 15 zile în perioada declanşării stării de alertă şi până la 31 mai 2020.

Compa are ca obiect principal de activitate fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare de autovehicule. Compania este privatizată 100% din septembrie 1999. Acţionarii săi sunt: Deac Ioan - 19,0045% din acţiuni, Miclea Ioan 18,7562%, persoane juridice - 33,7736% şi persoane fizice - 28,4657%.

Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti din iunie 1997.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.