Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Aeroporturi București vrea să facă cea mai importantă investiție: Ce achiziție se pregătește, de teama atentatelor

stiripesurse
aeroport otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, vrea să achiziţioneze două autospeciale PSI de intervenţie rapidă şi asistenţă la aeronavă, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii pentru sistemele de detectare a explozibililor din dotarea companiei, prin două licitaţii separate, cu o valoare totală de 3,2 milioane euro, fără TVA.

Licitaţia cu cea mai mare valoare a contractului, de circa 2,18 milioane euro (fără TVA), vizează contractarea serviciilor de întreţinere şi reparaţii pentru sistemele de detectare a explozibililor tip Examiner SX din dotarea companiei, pentru care doreşte şi asigurarea pieselor de schimb necesare, astfel încât acestea să funcţioneze permanent.

Citește și: Ministrul Sănătății, atacat DUR în scandalul crizei imunoglobulinei: 'Ping-pong cu vieţile pacienţilor'

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de patru ani, iar câştigătorul licitaţiei va depune o garanţie de bună execuţie de 10% din valoarea contractului, fără TVA, în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la data încheierii contractului şi va fi constituită pe toată perioada acestuia, plus încă 14 zile.

Ofertele trebuie depuse până la 26 martie, ora 16.00, împreună cu o garanţie de participare de 21.757 euro, fixată pe durata de valabilitate a ofertei, respectiv de 120 de zile de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor.

Una dintre condiţii prevede ca ofertantul să fi prestat în ultimii trei ani servicii de întreţinere şi/sau reparaţii pentru echipamente CT în valoare cumulată de minimum 500.000 de euro.

Ofertele vor fi evaluate până la 20 aprilie, ora 18.00.

Cel de-al doilea contract, în cuantum de 1,04 milioane euro, fără TVA, este pentru achiziţia a două autospeciale PSI de intervenţie rapidă şi asistenţă la aeronavă, estimate la 1 milion de euro. Diferenţa va acoperi serviciile de şcolarizare a personalului şi service-ul în perioada de garanţie a autospecialelor.

Participanţii vor depune o garanţie de participare de 10.438 de euro împreună cu ofertele, data limită pentru acestea fiind 23 martie, ora 16.00.

Aceştia sunt condiţionaţi de o medie anuală a afacerilor cel puţin egală cu valoarea contractului, pentru ultimii trei ani. De asemenea, trebuie să demonstreze că au furnizat în ultimii trei ani produse similare cu cele solicitate de Aeroporturi Bucureşti, în valoare totală de cel putin un milion de euro.

Citește și: Guvernul umblă iarăsi la Codul Fiscal! Ce impozit vrea să modifice acum

Compania va evalua ofertele până la 16 aprilie, ora 18.00, iar câştigătorul va semna un contract cu o durată de 3 ani şi jumătate, pentru care trebuie să depună o garanţie de bună execuţie de 10% din valoarea acestuia.

Aeroporturi Bucureşti va suporta costurile aferente contractelor din surse proprii.

CNAB a înregistrat anul trecut un număr record de pasageri, de 12,84 milioane, cu 16,8% mai mult decât în 2016, depăşind media europeană. Compania a înregistrat anul trecut venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult faţă de 2016, şi un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult faţă de anul precedent, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.