Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Alser Forest și-a listat obligațiunile la BVB

BVB

Alser Forest, companie care activează în sectorul forestier din România din 2008, a listat astăzi, 30 iunie, obligațiunile companiei pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).

Anterior debutului obligațiunilor la bursă, compania a derulat un plasament privat de obligațiuni în valoare de 1,5 milioane de euro, fonduri pe care le utilizează în consolidarea afacerii. Obligațiunile se tranzacționează la Bursa de Valori București sub simbolul ALS24E. Alser Forest oferă servicii pe mai multe direcții: furnizarea și întreținerea de echipamente automatizate specifice sectorului forestier, furnizarea de echipamente pentru întreg lanțul de producție forestieră, pentru horticultură, construcții și silvicultură, potrivit mediafax.ro.

„Alser Forest a ales să se finanțeze prin intermediul pieței de capital pentru a-și crește stocurile de echipamente și utilaje moderne destinate sectorului forestier. Această infuzie de capital a avut efecte imediate în creșterea vânzărilor și în profitabilitatea firmei. Astfel, la 30 iunie 2021, avem o cifră de afaceri egală cu cea din 2020, iar rezultatul net al firmei în prima jumătate a anului 2021 depășește cu 26% rezultatul net din întreg anul 2020. Anul 2021 a devenit astfel cel mai bun din istoria de 13 ani a firmei noastre în România. Vrem să devenim liderii de piață în sectorul forestier în privința vânzărilor de echipamente și utilaje modern de import și să participăm în același timp la procesul de dezvoltare a sectorului de producție de puieți forestieri utilizând tehnologie modernă suedeză”, spune Albert Șerban, Președintele Alser Forest.

Compania a încheiat în aprilie 2021 un plasament privat de obligațiuni în valoare totală de 1,5 milioane de euro. Oferta include 15.000 de obligațiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 euro fiecare și o rată a dobânzii de 8% pe an, plătibilă semestrial, cu scadența în 30 aprilie 2024. În cadrul ofertei au subscris 64 de investitori, iar suma minimă de subscriere a fost de 5.000 euro. Listarea obligațiunilor Alser Forest a fost realizata cu sprijinul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.

Alser Forest a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 14,9 milioane de lei, în scădere față de 2019 când a înregistrat o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei. Scăderea a fost un efect al pandemiei Covid-19, clienții fiind mai precauți în ceea ce privește investițiile și modernizarea flotei de utilaje. În ciuda acestui fapt, profitul companiei aferent anului 2020 a crescut seminificativ, de la 90.499 lei în 2019, la 960.190 lei în 2020.

Pentru 2021, Alser Forest estimează o creștere a cifrei de afaceri și implicit a profitului. Conform calculelor companiei, la finalul anului curent compania va depăși 20 milioane de lei cifră de afaceri, iar profitul estimat depășește 1,6 milioane de lei. Creșterile estimate se bazează pe optimizarea cheltuielilor de exploatare și pe concentrarea vânzărilor pe produsele cu marjă mare de profit. De asemenea, Alser Forest înregistrează un trend de creștere pentru noile sectoare de activitate pe care a intrat în decursul anului 2020, piața echipamentelor pentru horticultură și construcții, precum și în domeniul silviculturii. Compania a inițiat deja demersurile de extindere a activității și în Republica Moldova, anul acesta urmând să intre în funcțiune prima pepinieră Alser Forest de peste Prut.

Strategia companiei pentru perioada următoare include dezvoltarea celor 6 centre de vânzare din țară (Săcele, Pitești, Bacău, Vatra Dornei, Cluj, Deva) și oferirea de finanțări directe pentru achiziția de echipamente și utilaje. Alser Forest ia în calcul și deschiderea de noi centre de vânzare teritoriale.

Acționarii principali ai companiei sutn Albert Șerban (60%), Dia Skogen SRL (20%) și Anapurna Capital SRL (20%). Dia Skogen SRL și Anapurna Capital SRL sunt deținute în proporție de 50% - 50% de Albert Șerban și Irina Șerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.