Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania BioNTech vrea să dezvolte terapii împotriva cancerului folosind tehnologia ARN mesager

FLICKR
celule canceroase

Producătorul german de vaccinuri BioNTech a anunţat luni că lucrează la dezvoltarea unor terapii pentru a trata cancerul, în contextul în care această firmă cu sediul general în oraşul Mainz a anunţat venituri de 17,3 miliarde de euro pentru activităţile sale din 2022, informează DPA.

Compania germană, devenită cunoscută pe plan internaţional după ce a dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19 care foloseşte tehnologia ARN mesager, a spus că veniturile sale de anul trecut au fost totuşi mai mici decât cele obţinute în 2021 - 19 miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Profitul său net a fost de 9,4 miliarde de euro în 2022, în scădere faţă de profitul de 10,3 miliarde de euro obţinut în 2021. Compania germană previzionează un profit de aproximativ 5 miliarde de euro din vaccinul său anti-COVID-19 pentru anul 2023.

În 2021, BioNTech şi partenerul său american Pfizer au furnizat peste 2,6 miliarde de doze de vaccin la nivel mondial. Anul trecut, acest număr a scăzut la aproximativ 2 miliarde de doze.

Pe lângă vaccinurile sale împotriva noului coronavirus, BioNTech dezvoltă strategii de imunoterapie bazate pe ARN mesager pentru a combate bolile infecţioase, bolile imune şi cancerul.

Grupul german intenţionează să înfiinţeze o filială de marketing pentru Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte regiuni ale lumii în acest an şi în 2024 pentru a promova viitoarele sale produse dezvoltate împotriva cancerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.