Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Boeing a fost acuzată de senatorii americani că fabrică 'sicrie zburătoare'

Boeing 747

Senatorii americani au acuzat, miercuri, compania Boeing că ar fi construit „sicrie zburătoare” și că s-a angajat într-un „model de ascundere deliberată”, atunci când a solicitat aprobări pentru avionul 737 Max 8, relatează BBC, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Acuzația a venit în condițiile în care Dennis Muilenburg, directorul executiv al Boeing, a audiat de Comitetul pentru Comerț al Senatului SUA. Senatorii și-au exprimat îngrijorarea în ceea ce privește faptul că Boeing a pus accentul mai degrabă pe profit decât pe siguranță.

Două accidente ale avionului 737 Max 8 au ucis 346 de persoane, Muilenburg recunoscând că Boeing a comis „greșeli”.

„Am avut de învățat din ambele accidente și am identificat schimbările pe care trebuie să le facem”, a spus directorul companiei.

În octombrie anul trecut, un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbușit, iar toate cele 189 de persoane aflate la bord au pierit. Cinci luni mai târziu, un avion Ethiopian Airlines s-a prăbușit, ucigând 157 de pasageri aflați la bord, după care întreaga flotă 737 Max a fost oprită de la zbor.

Parlamentarii au acuzat Boeing că știa despre problemele MCAS, sistemul de control automat al aeronavei 737 Max 8, care a fost identificată ca factor vinovat în ambele accidente.

Citește și: Florin Cîțu a făcut declarații- Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor

Senatorul Roger Wickwer a susținut că mesajele existene între personalul Boeing în timpul certificării, care au ridicat probleme în sistemlul de teste MCAS, au trădat “un nivel tulburător de neglijență”.

Richard Blumenthal, un alt senator, a spus că Boeing a grăbit procesul de aprobare al aeronovelor și s-a angajat într-un „model de ascundere deliberată”. El a sugerat că piloții au fost induși în eroare și Boeing a conceput, de fapt, un „sicriu zburător”.

Câteva dintre familiile victimielor care au murit în accident, prezente la ședintă, au apreciat că Muilenburg a fost evaziv și ar trebui să demisioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.