Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania care deține Google cumpără producătorul de ceasuri inteligente și brățări de fitness Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari

google

Alphabet, compania care deține Google, a anunțat că va cumpăra producătorul de ceasuri inteligente și brățări de fitness Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari, transmite publicația The Verge, potrivit Mediafax.

Google, care dezvoltă sistemul de operare Wear OS, are nevoie de expertiza pe care Fitbit o deține pe segmentul hardware. Compania produce brățări de fitness și ceasuri inteligente apreciate de utilizatori. Printre modelele cunoscute din portofoliul său se numără ceasurile Fitbit Versa și brățările Fitbit Charge sau Alta.

Vezi si: SURSE Acord la nivel înalt pentru comisarul european al României

Tranzacția va spori competiția în industria dispozitivelor purtabile. La sfârșitul anului 2018, Apple controla jumătate din piața de ceasuri inteligente, potrivit firmei de cercetare a pieței Strategy Analytics.

În acest moment, Google licențiază sistemul de operare Wear OS către alte companii, precum Fossil, dar nu produce propriile dispozitive.

Fitbit a fost fondată în 2007 în San Francisco, fiind unul dintre pionierii din industria dispozitivelor purtabile. Compania are un centru de dezvoltare în România, unde are peste 200 de angajați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.