Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de brokeraj în asigurări şi consultanţă de risc Marsh a lansat prima asigurare care garantează producţia în caz de secetă

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Compania de brokeraj în asigurări şi consultanţă de risc Marsh a lansat prima asigurare care garantează producţia în caz de secetă şi care poate fi încheiată pentru suprafeţe cultivate de cel puţin 1.000 ha până la 30 noiembrie pentru culturile de toamnă şi până la 30 aprilie pentru culturile de primăvară.

Specialiştii companiei evaluează seceta ca fiind principala ameninţare la adresa culturilor agricole din România, în perioada următoare, potrivit Agerpres.

"Potrivit studiilor Marsh, schimbările climatice vor aduce provocări variate şi cu impact major pentru domeniul agricol: variaţii ale precipitaţiilor, secetelor şi inundaţiilor vor afecta recoltele pe mai multe planuri; epuizarea apelor subterane şi degradarea solului vor reprezenta probleme din ce în ce mai dese; diminuarea semnificativă a randamentelor culturilor în situaţia în care temperaturile depăşesc nivelurile specifice ale culturilor. Fenomenele meteo extreme devin tot mai frecvente şi mai puţin previzibile. Tocmai de aceea, fermierii trebuie să se adapteze la viteza fără precedent a acestor condiţii aflate în permanentă schimbare", se arată într-un comunicat al companiei transmis miercuri AGERPRES.

Acoperirile produsului au fost elaborate în urma unor întâlniri cu fermieri membri ai APPR, UNCSV şi PRO AGRO, care au furnizat informaţii relevante pentru conturarea produsului. Asigurarea acoperă atât riscuri clasice (secetă, arşiţă, inundaţii, grindină, ploi torenţiale, furtună, vijelie, tornadă) cât şi riscuri specifice (boli şi alte organisme dăunătoare, îngheţuri, secetă/arşiţă sau ploi excesive). Produsul include şi serviciul de monitorizare a culturilor în timp real, prin intermediul satelitului.

Asigurarea garantează valoarea producţiei iar costurile variază în funcţie de datele istorice privind producţia fiecărui fermier, regiunea în care se află precum şi structura culturilor.

"Cunoaştem impactul devastator pe care seceta îl poate avea asupra activităţii şi chiar existenţei fermelor din România. Tocmai pentru că înţelegem atât de bine natura problemelor cu care fermierii români se confruntă, am creat un produs inovator care fructifică expertiza globală şi locală Marsh. Asigurarea împotriva secetei răspunde nevoilor cronice ale fermierilor români de a avea acces la un produs de acest tip. Dincolo de orice investiţie cu impact pe termen lung în atenuarea efectelor secetei, asigurarea rămâne cea mai accesibilă formă de protecţie pe termen scurt pentru fermierii români. Din păcate, până acum, aceştia nu aveau acces la un astfel de produs", a declarat Horaţiu Regep, Agribusiness Country Manager, Marsh România.

Potrivit ultimelor date comunicate de Ministerul Agriculturii în data de 18 noiembrie, suprafaţa totală afectată de secetă este de 1,11 milioane hectare, în 37 de judeţe şi municipiul Bucureşti, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Principalele culturi însămânţate în toamna anului trecut afectate de secetă sunt cele de grâu, triticale - 189.339 ha, orz, orzoaică, ovăz, secară - 30.698 ha şi rapiţă - 26.805 ha. Culturile de primăvară cele mai afectate sunt porumbul - 482.287 ha, floarea soarelui - 242.223 ha, soia - 39.473 ha şi plantele furajere - 46.164 ha.

Marsh gestionează peste 250.000 hectare de rapiţă asigurate pentru secetă pedologică şi peste 100.000 hectare cultură de câmp, asigurate pentru riscuri clasice. Compania deţine peste 25% din cota de piaţă de brokeraj în asigurări agricole din România, potrivit rezultatelor anului 2021.

Marsh este lider global în brokeraj de asigurări şi consultanţă de risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.