Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de consultanţă KPMG lansează un program de investiţii de 1,5 miliarde de dolari pentru răspunsuri la problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă

www.theindependent.uk.co
kpmg

Compania de consultanţă KPMG lansează un program de investiţii de 1,5 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani pentru dezvoltarea de soluţii la problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG - Environmental, Social, Governance), cu scopul de a-şi sprijini clienţii în rezolvarea lor.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis miercuri AGERPRES, KPMG va înfiinţa birouri ESG regionale în Europa, Asia-Pacific şi America, pentru a sprijini clienţii în demersurile ce ţin de stabilirea şi atingerea acestor obiective.

Programul de investiţii are în vedere formarea şi extinderea forţei de muncă globale a KPMG, valorificarea datelor, accelerarea dezvoltării de noi tehnologii şi stimularea acţiunii prin parteneriate, alianţe şi susţinere, se precizează în comunicat.

Conform KPMG, cheia transformării va fi încorporarea abordării ESG în companie şi în dezvoltarea soluţiilor propuse clienţilor.

Noua strategie globală ESG a KPMG se concentrează pe cinci domenii prioritare: Soluţii, Pregătire profesională, Sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare, Colaborări şi alianţe, Ascultare şi acţiune.

În ceea ce priveşte secţiunea de "Soluţii", noile echipe care vor fi înfiinţate de KPMG pentru ESG se vor concentra pe: decarbonare la nivel global, ajutând marile companii multinaţionale să îşi îndeplinească obiectivul privind angajamentul net-zero şi să îşi planifice procesul de decarbonare; consultanţă ESG la nivel global, susţinută de echipele de consultanţă din firme membre KPMG, oferind expertiză ESG de anvergură, incluzând leadership asupra problemelor şi soluţiilor care privesc societatea; investiţia KPMG în soluţiile şi tehnologiile sale climatice şi ESG de vârf, incluzând Climate IQ, un instrument digital care ajută clienţii să identifice oportunităţile şi riscurile generate de schimbările climatice; în plus, KPMG îşi va dezvolta tehnologia proprie de lucru în angajamente de audit pentru a permite furnizarea de servicii similare în aria ESG la calitate şi rigoare similare celor aplicate activităţii de audit financiar.

Pe palierul "Pregătire profesională", compania va oferi formarea ESG tuturor celor 227.000 de persoane angajate ale organizaţiei KPMG, pentru ca fiecare să poată deveni un vector al schimbării pozitive. Ca parte a acestei formări, KPMG lucrează cu două instituţii academice la nivel mondial - Universitatea din Cambridge Judge Business School şi NYU Stern Executive Education, potrivit Agerpres.ro.

În ceea ce priveşte "Sprijinirea ţărilor în curs de dezvoltare", KPMG va lansa KPMG Emerging Markets Accelerators, pentru dezvoltarea naţiunilor din Mediterana de Est, Africa, Asia-Pacific şi America Latină. Scopul acestor acceleratoare pentru pieţele emergente este de a se asigura că zonele lumii lipsite de expertiză şi resurse vor avea un consilier de încredere care să le sprijine dezvoltarea economică şi socială în conformitate cu obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, se menţionează în comunicatul KPMG.

La nivelul de "Colaborări şi alianţe", KPMG recunoaşte că problemele lumii nu vor fi rezolvate de o singură organizaţie, motiv pentru care organizaţia globală se bazează pe colaborarea cu organizaţii externe, inclusiv UNESCO, Enactus şi Global Reporting Initiative. Prin intermediul alianţelor cu Google Cloud, Microsoft şi ServiceNow, KPMG contribuie la realizarea de noi instrumente şi soluţii, care vor oferi informaţii critice bazate pe date pe care clienţii le pot folosi pentru a-şi proiecta priorităţile ESG şi a implementa schimbări vitale pentru a-şi îndeplini angajamentele.

Referitor la domeniul "Ascultare şi acţiune", KPMG lansează o nouă campanie, numită "Voci pentru un viitor sustenabil", oferind astfel o platformă pentru a amplifica punctele de vedere ale gânditorilor consacraţi şi noi, dând voce problemelor critice - de la schimbările climatice la egalitatea de gen şi rasă, se precizează în comunicatul KPMG.

Partenerul manager de ţară pentru România al KPMG, Ramona Jurubiţă, a precizat că în acest program, intitulat "KPMG: Our Impact Plan", este inclusă şi ideea de a furniza UNESCO resurse pentru dezvoltarea învăţământului, la nivel global, pe subiectele de mediu, sociale şi de guvernanţă.

"'KPMG: Our Impact Plan' a fost generat de nevoia KPMG de a răspunde exigenţelor ESG din partea stakeholderilor relevanţi. Trebuie spus că este realizat în baza celor mai recente şi universal recunoscute cerinţe ESG, este potenţat de o agendă ecologică şi o platformă de sprijinire post-pandemică a comunităţilor, prin rezilienţă şi eficienţă economică. Poate că partea cea mai seducătoare a planului este aceea de a furniza reţelei UNESCO resurse pentru diseminarea şi dezvoltarea educaţiei continue la nivel global. România îşi schimbă mentalităţile, politicile şi îşi reeducă profesioniştii: pentru toate aceste obiective, 'Planul de impact KPMG' aduce o contribuţie semnificativă", a comentat Ramona Jurubiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.