Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de curierat Packeta a înregistrat în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri record, de 43 de milioane de euro

curier

Grupul Packeta, din care face parte Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, a înregistrat în primul trimestru al anului, o cifră de afaceri record, de 43 de milioane de euro, în creştere cu 163% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, conform agerpres.

În acest interval, numărul de colete expediate a ajuns la 16,9 milioane, în creştere cu 158% faţă de anul trecut. Şi numărul de puncte pick-up s-a majorat cu aproape 1.000 de unităţi, în primele trei luni ale anului 2021, ajungând, în total, la peste 7.200 (dintre care 4.933, în Republica Cehă). În 2020, Packeta a înregistrat venituri de 98 de milioane de euro.

"Toate pieţele unde este activ grupul Packeta au contribuit semnificativ la rezultatele record ale companiei. Am crescut în Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia şi, desigur, în România. Segmentul de livrare a coletelor între persoane fizice şi lansarea noului tip de puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate - lockerele Z-Box, au contribuit în mod semnificativ la creşterea din primul trimestru. În prezent, pregătim mai multe proiecte noi pentru clienţii noştri pe segmentul de livrare de colete, dar şi în zona serviciilor virtuale de comerţ online", spune Simona Kijonkova, fondatorul Zasilkovna şi CEO al Packeta Group.

"Pentru anul în curs, Coletăria.ro şi-a propus dezvoltarea reţelei din România cu 600 - 800 de puncte pick-up. Atingerea acestui obiectiv depinde, într-o mare măsură, de situaţia sanitară, de măsurile impuse de autorităţi etc., referitoare la pandemia de COVID-19. În prezent, reţeaua de puncte pick-up ale Coletăria.ro are o acoperire naţională în toate oraşele reşedinţă de judeţ şi suntem bine reprezentaţi în oraşele cu peste 30.000 de locuitori", spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro.

Lockerele Z-Box - puncte contactless de distribuie a coletelor, complet automatizate, alimentate de panouri solare şi controlate prin intermediul aplicaţiei mobile, au fost lansate la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut în Republica Cehă, ţinta fiind de peste 500 de lockere Z-Box instalate în Republica Cehă şi Slovacia până la finalul lunii mai, urmând să fie instalate, în perioada următoare, şi în România.

La sfârşitul anului 2021, numărul total de lockere Z-Box instalate va ajunge la câteva mii, creştere asigurată de extinderea locaţiilor din Republica Cehă, Slovacia şi, de asemenea, de lansarea în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Totodată, serviciul "Între noi" pentru transportul coletelor între persoane fizice este folosit cu succes în Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria.

Grupul Packeta vizează pentru 2021 o cifră de afaceri de 204 milioane de euro şi 70 de milioane de colete expediate, cu o valoare totală a acestora estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. De asemenea, compania estimează creşterea numărului de puncte pick-up la 9.000 (5.000 în Republica Cehă). Creşterea numărului total de depozite va corespunde planurilor de dezvoltare a întregului grup. Vor exista, în total, 43 de depozite cu o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi.

În strategia de dezvoltare pe noi pieţe, Packeta se va concentra asupra Orientului Mijlociu, unde livrează în prezent colete către Emiratele Arabe Unite. Până la sfârşitul anului, planifică să lanseze servicii către încă alte 8 ţări din această regiune.

Coletăria.ro continuă investiţiile începute în anul 2020 pe piaţa din România pentru dezvoltarea afacerii, operaţiunile din România urcând ca importanţă în regiune, pe fondul rezultatelor obţinute anul trecut.

Investiţiile sunt direcţionate către deschiderea a două noi depozite de câte 4.000 de metri pătraţi fiecare, la Oradea şi la Bucureşti. În prezent, Coletăria.ro operează 2 depozite în România: unul la Bucureşti, hub regional, ce permite livrări directe de colete în România, Bulgaria, şi Grecia, cu un timp de livrare estimat între 24 până la 72 de ore şi unul la Oradea, amplasat în apropierea vămii Borş, la graniţa cu Ungaria pentru a facilita magazinelor online din UE transmiterea rapidă a coletelor în şi din România.

Totodată este un hub foarte important pentru magazinele online din vestul României, care pot trimite mai rapid coletele atât în ţară, cât şi în afară.

De asemenea, vor fi continuate investiţiile începute anul trecut în dezvoltarea logistică, în echipamentele tehnice şi de manipulare a coletelor, în dezvoltarea platformei, în creşterea efectivului de personal angajat, în crearea de noi linii directe de transport internaţional, în integrări tehnice, în dezvoltarea reţelei de puncte pick-up şi în creşterea flotei interne de transport.

Coletăria.ro a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.