DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Compania de stat Hidroelectrica a modernizat şi a pus în funcţiune staţia de 110kV aferentă hidrocentralei Brădişor, investiţie de 5,4 milioane lei

Gorj Exclusiv
Hidroelectrica

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat vineri că a modernizat şi a pus în funcţiune în această săptămână staţia de 110kV aferentă hidrocentralei Brădişor, investiţie de 5,4 milioane lei, anunță news.ro.

”În acestă săptămână Hidroelectrica a pus în funcţiune staţia de transformare de 110kV care deserveşte CHE Brădişor, după efectuarea lucrărilor de modernizare. Costul lucrărilor - derulate în conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. Bucureşti), precum şi cheltuielile aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei”, informează compania.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’

Staţia de 110kV CHE Brădişor este o staţie exterioară, de racord la SEN, amplasată pe platforma de lângă CHE Brădişor.

Obiectivul are în componenţă 10 celule prin intermediul cărora sunt realizate următoarele funcţii: realizează interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Brădişor-Turnu şi LEA Brădişor-Cornetu în aval, şi în amonte prin LEA Brădişor-Mălaia şi LEA Brădişor-Lotru; asigură alimentarea cu energie electrică a serviciilor interne CHE Brădişor, platforma Brădişor şi a consumatorilor din zona de reţea 20kV Brădişor prin Trafo 10 MVA 110/20kV; realizează interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Mălaia şi CHE Ciunget şi din aval –CHE Cornetu şi CHE Turnu, mai arată compania.

”Anul acesta am pus un accent deosebit pe efectuarea lucrărilor de modernizare şi retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creşterea siguranţei în exploatare a obiectivelor pe care le avem în portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investiţiilor Hidroelectrica, aşa cum am afirmat-o şi cu alte ocazii. Vrem să ne asigurăm că obiectivele noastre au un grad ridicat de disponibilitate şi sunt capabile să răspundă fără probleme oricăror solicitări ale SEN”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Citește și: Mâine va fi protest în Capitală: ‘Falimentul bate la ușă! Frica va aduce foamete!’ .

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional şi este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.