Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de tehnologie Humans.ai a adus inteligenţa artificială la Festivalul Spotlight 2022 din Bucureşti

www.news.ro
Spotlight

Compania de tehnologie Humans.ai a lansat ghidul turistic digital care a folosit inteligenţa artificială pentru a prezenta Bucureştiul la Spotlight 2022 în cadrul unei instalaţii de mari dimensiuni ce a oferit publicului un spectacol de video mapping special pe Calea Victoriei din Capitală.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES, cu ocazia participării la Spotlight Festival, compania de tehnologie Humans.ai a invitat vizitatorii din România şi din afara ţării să descopere Bucureştiul pentru a înţelege mai bine istoria oraşului şi însemnătatea monumentelor din centrul oraşului, printr-o interfaţă ce a folosit tehnologia avansată a companiei. Astfel, în interiorul instalaţiei Humans.ai, startup-ul de tehnologie a lansat ghidul turistic digital care a folosit inteligenţa artificială pentru a vorbi live vizitatorilor în 27 de limbi diferite, despre Bucureşti şi istoria fiecărui spaţiu ales special pentru a fi inclus în Festivalului Internaţional al Luminii de la Bucureşti, potrivit Agerpres.

În cadrul Spotlight 2022, instalaţia Humans.ai a ilustrat simbioza dintre oameni şi inteligenţa artificială, reprezentând materializarea fizică a elementului central al primei colecţii de NFT-uri lansată de Humans.ai. După expunerea la festivalul Untold în 2021, la concertul Rockadelia din 2022 şi acum în Piaţa Revoluţiei, pe Calea Victoriei, instalaţia Humans.ai a amintit vizitatorilor că inteligenţa artificială este cea mai importantă tehnologie inventată în istoria omenirii.

"Cu ocazia participării la Spotlight Festival, Humans.ai ainspirat vizitatorii din România şi turiştii străini să descopere Bucureştiul într-o altă lumină, cu ajutorul tehnologiei, pentru a înţelege mai bine istoria oraşului şi însemnătatea monumentelor din centrul oraşului", a declarat Alex Iancu, manager de ecosistem în cadrul Humans.ai.

Totodată, startup-ul românesc Humans.ai a promovat Bucureştiul printr-o serie de filme de prezentare speciale create cu ajutorul inteligenţei artificiale, care au fost generate prin platforma companiei de automatizare a producţiei video la scară largă, utilizând IA şi media generată de IA a companiei.

Duminică, 16 octombrie s-a încheiat cea de-a şasea ediţie Spotlight, festivalul de la Bucureşti care, timp de trei zile, a transformat total Calea Victoriei şi Arcul de Triumf prin intermediul artei new media.

Spotlight este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, alături de Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism.

Intitulată "Made in RO", ediţia din acest an s-a axat exclusiv pe creaţiile artiştilor români şi a promovat instalaţii pe tema sustenabilităţii, proiecte de VR şi de inteligenţă artificială, dar şi spectacole de video mapping ce au activat clădiri şi monumente emblematice pentru istoria României.

Calea Victoriei a devenit destinaţia principală a weekendului 14-16 octombrie din Bucureşti cu evenimentele ultimului weekend pietonal Străzi deschise şi spectacolele Spotlight #6. Vineri seara, 15.000 de bucureşteni şi turişti au venit la deschiderea Spotlight - Made in RO pe traseul pietonal dintre Cercul Militar şi Ateneul Român. Între 15 şi 16 octombrie, programul artistic din timpul zilei de la "Străzi deschise" a fost continuat seara de experienţa multimedia oferită de artiştii Spotlight. Sâmbătă şi duminică seara, Calea Victoriei a devenit neîncăpătoare cu peste 45.000 de spectatori veniţi să descopere traseul Spotlight.

Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de IA şi blockchain. Compania a dezvoltat o platformă dedicată creării şi guvernării inteligenţei artificiale, cu accent pe synthetic media. Aceasta bibliotecă de instrumente de IA este disponibilă într-o suită de tip studio de creaţie în care utilizatorii şi companiile vor putea să aleagă şi să selecteze modelele IA de care au nevoie pe măsură ce îşi aduc ideile la viaţă.

Echipa Humans.ai creează şi gestionează genomuri digitale, care încorporează elemente, precum vocea, imaginea şi gesturile umane, pentru a dezvolta apoi actori sintetici, digitali.

Compania continuă să investească în dezvoltarea inovaţiilor din spatele ecosistemului Humans.ai şi să le permită inovatorilor să îşi publice şi să monetizeze tehnologiile de inteligenţă artificială pentru adopţie la scară largă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.