Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de turism spaţial Blue Origin şi-a amânat cea de-a cincea lansare cu echipaj uman

CBS News
jeff bezos blue origin

Compania de turism spaţial Blue Origin, deţinută de Jeff Bezos, şi-a amânat cea de-a cincea lansare cu echipaj uman programată vineri după ce unul dintre sistemele de rezervă ale rachetei New Shepard nu funcţiona conform aşteptărilor, informează miercuri Reuters şi AFP.

Cel de-al patrulea zbor al Blue Origin a aterizat cu succes în martie în vestul statului american Texas după ce a transportat şase pasageri într-o călătorie de 10 minute până la "marginea" spaţiului, potrivit Agerpres.ro.

Călătoria suborbitală oferită de companie durează aproximativ 10 minute de la decolare până la aterizare şi atinge o altitudine de aproximativ 106 kilometri care le oferă pasagerilor câteva momente de imponderabilitate înainte de coborârea înapoi pe Pământ unde aterizează cu ajutorul paraşutelor.

Blue Origin a declarat miercuri că testele au indicat că unul dintre sistemele de rezervă ale rachetei nu se ridica la nivelul de performanţă dorit, misiunea fiind amânată.

Câteva companii, inclusiv SpaceX a lui Elon Musk şi Virgin Galactic, fondată de Richard Branson, se străduiesc să transforme călătoriile spaţiale în realitate.

Din echipajul care urma să fie lansat vineri făcea parte Katya Echazarreta, de 26 de ani, care avea să fie prima femeie născută în Mexic care ajungea în spaţiu şi cea mai tânără femeie din Statele Unite care depăşea "ultima frontieră". Ea este inginer şi a fost sponsorizată de un program care vizează democratizarea spaţiului, numit Space for Humanity.

Nu a fost făcut public preţul plătit de turiştii spaţiali pentru această călătorie.

Jeff Bezos a participat la primul zbor cu echipaj uman al rachetei New Shepard, în iulie 2021. De atunci, racheta l-a transportat în spaţiu şi pe actorul William Shatner, care l-a interpretat pe emblematicul căpitan Kirk din seria SF "Star Trek".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.