Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Sibiu: orașul a devenit în acest fel producător de energie electrică din surse regenerabile

curent

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Moara Cibin din Sibiu care a devenit, astfel, producător de energie electrică din surse regenerabile, energie ce va fi utilizată pentru autoconsum, în procesul de producţie, potrivit unui comunicat al companiei energetice, remis, vineri, AGERPRES.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 330.000 de euro.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere de 443,42 KWp (curent continuu), respectiv 360 KWh (curent alternativ) şi cuprinde 1.584 panouri fotovoltaice, montate pe acoperişurile clădirilor de la Moara Cibin, pe o suprafaţă de 2.600 metri pătraţi. Curentul continuu produs de panourile fotovoltaice este transformat în curent alternativ prin intermediul a 6 invertoare.

"Aniversăm în acest an 16 ani de parteneriat cu Moara Cibin. Intrând într-o nouă fază a colaborării noastre, am decis împreună să promovăm şi să implementăm soluţii energetice în sfera energiei regenerabile. Suntem încrezători că, în cadrul acestui parteneriat, vom realiza şi alte proiecte sustenabile care să contribuie la reducerea amprentei de carbon şi implicit la o viaţă mai bună pentru fiecare dintre noi, într-un mediu mai curat", declară Cătălin Iordache, directorul general al E.ON Energie România.

"Proiectul comun pe care l-am realizat cu E.ON ne sprijină în realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, de a produce energie verde pentru propriul consum, contribuind în felul acesta la reducerea emisiilor de CO2. Suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute şi ne dorim în continuare să identificăm, împreună cu partenerul nostru E.ON, soluţii de eficienţă energetică pe care să le aplicăm în companie", afirmă Mircea Ureche, director general Moara Cibin.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Cantitatea de energie electrică produsă de centrală este destinată autoconsumului în procesul de producţie, firma sibiană asigurându-şi în acest fel o independenţă energetică de circa 7% din necesarul anual.

Prin punerea în funcţiune a acestui proiect fotovoltaic, Moara Cibin va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 174 tone/an.

Începând din anul 2018 şi până în prezent, E.ON a dezvoltat peste 190 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienţi din sectoare variate ale economiei.

Au fost montate deja circa 35.000 de panouri fotovoltaice pentru 65 de companii.

Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 32.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 9.400 tone pe an.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Moara Cibin este parte a Grupului de companii Boromir specializate în activitatea de morărit şi panificaţie. Înfiinţată în 1991, Moara Cibin produce o gamă largă de cereale, grâu, porumb, făină şi mălai şi livrează făină brutăriilor pe o rază de peste 100 km care produc zilnic pâine pentru circa un milion de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.