Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania germană Diehl Controls va investi circa 40 de milioane de euro la Braşov

dozadebine.ro
brasov tampa

Diehl Controls, o companie germană producătoare de componente pentru electrocasnice, va investi circa 40 milioane euro în următorii zece ani într-un centru de cercetare şi o unitate de producţie care urmează a fi dezvoltate la Braşov.

„Am avut 20 de locaţii din 5 ţări pe listă, însă pe lista scurtă s-au aflat România, Serbia şi Bulgaria, dar Braşovul a fost câştigător. Spaţiul din Braşov ne-a convins, fiind aproape de oraş, unde există o universitate şi deschidere din partea autorităţilor, acestea ne-au convins să alegem România. Este un oraş important şi am colaborat cu partenerii noştri pentru a înţelege mai bine piaţa locală”, spune Josef Fellnner, CFO, Diehl Controls, în cadrul unei conferinţe de presă.

Investiţia va fi realizată în două etape, iar prima va necesita o investiţie de 15 milioane euro, prin care se vor crea 200 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2024, iar în cea de-a doua etapă, investiţia ar urma să crească până la 40 milioane euro în următorii zece ani. Prima fază a proiectului va fi gata în a doua jumătate a anului 2024, au anunţat reprezentanţii celor două companii, potrivit Mediafax.

Diehl are mai multe fabrici în Europa, America şi Asia, însă unitatea de producţie din România va fi cea de şasea la nivel global. Producţia ar trebui să înceapă în a doua parte a anului 2024, iar veniturile sunt estimate a fi între 14 şi 35 milioane de euro până la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.