Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania japoneză Sega Sammy Holdings a făcut o ofertă de preluare pentru creatorul jocului video Angry Birds, Rovio Entertainment

segasammy.co.jp
sega sammy

Rovio Entertainment, compania din spatele jocului pentru dispozitive mobile Angry Birds, a confirmat sâmbătă că este în discuţii cu Sega Sammy Holdings din Japonia cu privire la o posibilă ofertă de preluare din partea acesteia, transmite Reuters, citat de news.ro.

Rovio a anunţat începerea unei evaluări strategice şi a discuţiilor preliminare fără caracter obligatoriu cu privire la o potenţială ofertă de preluare pentru acţiunile sale în februarie, se arată într-un comunicat al grupului.

”Ca parte a analizei sale strategice, Rovio Entertainment Corporation confirmă că este în discuţii cu Sega Sammy Holdings Inc. Rovio şi Sega vor publica informaţii suplimentare la momentul potrivit”, se arată în comunicat.

Declaraţia vine după ce Wall Street Journal a relatat vineri că Sega se apropie de o înţelegere pentru achiziţionarea Rovio pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Rovio a refuzat să comenteze evaluarea

La închiderea tranzacţiilor de vineri, capitalizarea sa de piaţă era de 594,1 milioane de euro (653,5 milioane de dolari), conform datelor Refinitiv Eikon.

Compania a adăugat în comunicat că ”nu există nicio certitudine cu privire la momentul în care ar avea loc posibila ofertă de preluare sau dacă va avea loc deloc”.

Sega nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Rovio a primit în ianuarie o ofertă de preluare de 683 de milioane de euro, de la firma israeliană Playtika Holding, dar discuţiile au fost anulate luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.