Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Moderna investighează posibile reacții la vaccin: mai multe persoane acuză reacții alergice

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat, marţi, că a primit informaţii de la departamentul pentru sănătate din California că mai mulţi oameni sunt trataţi la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul său pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, transmite Reuters.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Comentariile au venit după ce cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate, informează News.ro.

”A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest loc de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Moderna a spus că nu are cunoştină de un număr comparabil de cazuri de evenimente adverse de la alte centre de vaccinare care ar fi putut să administreze vaccinuri din acelaşi lot sau din alte loturi.

Un total de 307.300 de doze de vaccin din lotul espectiv rămân depozitate, ditnr-un total de 1.272.200 de doze produse.

Moderna a arătat că lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor şi dacă trebui oprită utilizarea lotului.

Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.