Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Nestlé este OBLIGATĂ să schimbe celebrul baton KitKat: a pierdut un proces maraton

Nestlé a pierdut un proces lung de 12 ani, purtat la Curtea Europeană de Justiţie cu compania norvegiană Kvikk Lunsj, privitor la forma distinctivă a batonului de ciocolată KitKat, relatează Bussines Insider.

Citește și: BUBUIE încă o grenadă în justiție: se cere DECLASIFICAREA unui nou protocol secret încheiat de SRI/DOCUMENT

Lupta legală dintre cele două părţi a început în 2002, odată cu contestarea de către compania norvegiană Kvikk Lunsj a unei cereri de patentare a batonului KitKat. Aceasta fusese trimisă Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) de către Nestlé şi ulterior a fost aprobată pentru o perioadă de patru ani.

Potrivit Bussiness Insider, care citează decizia Curţii Europene de Justiţie, aprobarea Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală nu a fost justificată datorită faptului că batonul KitKat ar fi trebuit să obţină recunoaşterea aspectului său distinctiv în toate statele-membre Uniunii. Decizia luată de Curtea Europeană de Justiţie a susţinut astfel o hotărâre identică luată de o instanţă inferioară în anul 2016.

Anterior deciziei, compania Nestlé reuşise să obţină recunoaştere aspectului produsului său în zece state: Germania, Spania, Danemarca, Italia, Franţa, Olanda, Suedia, Austria, Italia şi Marea Britanie. Nu a reuşit, însă, acelaşi lucru şi în Belgia, Portugalia, Grecia şi Irlanda.

Nestlé nu este prima companie europeană care nu reuşeşte să-şi patenteze produsele în ultimii ani. În 2013, compania elveţiană Lindt, a pierdut un proces în urma căruia intenţiona patentarea iepuraşilor de ciocolată în ambalaj auriu. De asemenea, în 2017, unicitatea aspectului triunghiular al batoanelor Toblerone a fost contestată, după ce compania britanică Poundland lansase un produs similar. În cele din urmă, acest caz a fost rezolvat prin acordul părţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.