Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania Novavax are probleme mari cu aprovizionările: nu va putea livra la timp vaccinul împotriva Covid-19

BBC
Novavax vaccin covid

Novavax a amânat termenul pentru atingerea unei producţii de 150 de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 pe lună până în trimestrul al treilea, din cauza problemelor de aprovizionare, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Anterior, directorii Novavax au declarat că producţia de vaccinuri poate ajunge la capacitate maximă până la jumătatea acestui an.

”Am spus în timpul conferinţei noastre de prezentare a rezultatelor financiare că ne aşteptăm să ajungem la capacitate completă până la jumătatea anului. Continuăm să rafinăm permenul pe măsură ce ne apropiem, ceea ce ne conduce acum să credem că vom ajunge la producţie maximă maximă până în trimestrul al treilea”, a declarat luni, prin e-mail, directoarea de comunicare al Novavax, Amy Speak, informează News.ro.

"Există unele deficienţe de aprovizionare care apar şi dispar, care au contribuit la revizuirea calendarului. Acestea au inclus lucruri precum pungile şi filtrele pentru bioreactoare”, a adăugat ea.

Novavax ar putea primi autorizaţie din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie pentru vaccinul său încă din această lună, după ce a publicat date impresionante din studiile clinice efectuate în Marea Britanie.

Se anticipează că autorizarea în Statele Unite ar putea veni încă din luna mai, după ce autorităţile de reglementare vor revizui datele din studiul clinic efectuat de companie în SUA.

Compania cu sediul în Maryland este unul dintre cei câţiva producători de vaccinuri COVID-19 care au fost nevoiţi să amâne termenele de producţie din cauza penuriei la nivel de industrie de materii prime şi a dificultăţilor de punere în funcţiune a echipamentelor de producţie.

Reuters a relatat luna trecută că Novavax a întârziat un acord care prevedea livrarea a cel puţin 100 de milioane de doze din vaccinul său cu două doze în Uniunea Europeană, în parte din cauza dificultăţilor de aprovizionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.